Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

15 Νοε 2010

Μέτρα Για Την Σωτηρία Της Ελλάδας Επεισόδιο 5ο

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι στην Cosmote,
Με το τέλος των αυτοδιοικητικών εκλογών και την έλευση των εκπροσώπων της Τρόικας, θα παιχτεί ένα ακόμα επεισόδιο της σειράς ‘’τελευταία επιπρόσθετα μέτρα’’, το οποίο παίζεται εις βάρος μας από ΕΕ, ΣΕΒ, εφοπλιστές, τράπεζες, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Αφού προσπάθησαν με ψευτοδιλλήματα του τύπου ή εμείς ή το χάος, Ευρωπαϊκή Ένωση ή Έρεβος, αντιλαϊκά μέτρα ή καταστροφή, να μας υποτάξουν και να υφαρπάξουν την ψήφο μας, τώρα θα προχωρήσουν σε περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις – για να βρουν τα μονοπώλια καινούργιους ορίζοντες κερδοφορίας- , σε περισσότερες απολύσεις - για να είναι σίγουρα τα κέρδη τους- , θα αυξήσουν περισσότερο τους έμμεσους φόρους, όπως ΦΠΑ και φόρο καυσίμων  - για να έχει το κράτος λεφτά, να επιδοτεί τα κέρδη των μεγαλοβιομηχάνων και των εφοπλιστών.
Όμως, ο Ελληνικός λαός, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, δεν υποκύπτουν σε αυτά τα ψευτοδιλλήματα. Δεν δέχεται να θυσιαστούν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους, για να διασφαλιστεί και η επόμενη δόση του δανείου το οποίο θα πάει στην ενίσχυση των τραπεζικών κολοσσών και των εισηγμένων στο Χ.Α.Α. Το αντίθετο μάλιστα.
Η ΕΣΚ-ΟΤΕ συντάσσεται με τις ταξικές δυνάμεις, δίνοντας με συνέπεια, σοβαρότητα και καθαρό προσανατολισμό, κάθε μάχη για κάθε πλευρά της ζωής των εργαζομένων, σε επίπεδο κοινωνικό, συνδικαλιστικό, πολιτικό. Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στην πάλη, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και για την ανάπτυξη ενός κινήματος, που θα διεκδικεί και θα πετυχαίνει καινούργιες κατακτήσεις.
Η ΕΣΚ-ΟΤΕ θα βρίσκεται μαζί με τους εργαζόμενους, ενημερώνοντάς τους, οργανώνοντας τον αγώνα τους, διεκδικώντας μαζί τους, έστω κι αν αυτό ενοχλεί τους αντιπάλους του ταξικού κινήματος, που είτε με ωμό τρόπο, είτε με προβοκατόρικες ΄΄απολιτίκ΄΄ δηλώσεις με εμφανή όμως σημάδια της ιδεολογικής τους προέλευσης, θέλουν να εμποδίσουν την ενδυνάμωση αυτού του δεσμού.
Ο αγώνας για τα δικαιώματά μας, για τη δουλειά μας, για αξιοπρεπή μισθό, για ασφάλιση, για σύνταξη, για συλλογική σύμβαση εργασίας, δεν είναι κάτι το οποίο το διαπραγματευόμαστε με κανένα και κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει το δικαίωμα των εργαζομένων, να ενημερώνονται για αποφάσεις πολιτικές και συνδικαλιστικές που αφορούν τη ζωή τους.
Αν κάποιοι ενοχλούνται από το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι μπορούν  να διαμορφώσουν άποψη, στο χώρο δουλειάς τους, χωρίς η ενημέρωση να περνά από κανάλια και φίλτρα, ή αν κάποιοι νομίζουν ότι η κοινωνική, συνδικαλιστική, πολιτική δράση είναι μία ευχάριστη ερασιτεχνική ενασχόληση για τον ελεύθερό μας χρόνο, τους απαντάμε, ότι είναι προσωπικό τους πρόβλημα, να ενημερώνονται ή όχι και από όπου εκείνοι προσωπικά επιθυμούν.
Η ΕΣΚ-ΟΤΕ θα συνεχίσει σταθερά να βρίσκεται στους τόπους δουλειάς, παλεύοντας για το μέτωπο που θα αντικρούσει την αντεργατική επίθεση και θα οργανώνει τον αγώνα για ακόμα περισσότερα δικαιώματα.
Η ΕΣΚ-ΟΤΕ καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν με την ενεργή συμμετοχή τους το ταξικό μέτωπο και να βρίσκονται σε επιφυλακή για την υπεράσπιση κάθε κατάκτησης, που βάζουν στο στόχαστρο όσοι θέλουν σύγχρονους δούλους στους χώρους δουλειάς.

ΜΑΖΙΚΑ-ΤΑΞΙΚΑ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Επισκέπτες