Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

20 Ιουν 2010

Ανακοίνωση ΕΣΚ Στην Cosmote Για Την Απεργία 23/06/2010


Απεργία 23 Ιούνη 2010

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενοι στην Cosmote,

Κυβέρνηση, ΝΔ και ΕΕ, σε αγαστή συνεργασία με ΣΕΒ, Ένωση Εφοπλιστών και προμετωπίδα το Μνημόνιο με το ΔΝΤ, μας ετοιμάζουν ένα εργασιακό – ασφαλιστικό Νταχάου για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας.
Με αφορμή την κρίση που δημιούργησαν οι ίδιοι, αφού χρόνια τώρα συσσωρεύουν ανείπωτο πλούτο, κλέβοντας τον από τους εργαζόμενους, θέλουν να πλουτίσουν ακόμα παραπάνω μετατρέποντας όλους εμάς σε σύγχρονούς σκλάβους. Τα μέτρα τα οποία εξαγγέλλουν, τα οποία ονομάζουν «Αναγκαία» και «Αναπόφευκτα» και τα παρουσιάζουν ως μοναδική λύση για την έξοδο από την κρίση τα έχουν ετοιμάσει χρόνια πριν (πχ προεκλογική ομιλία του Γ. Παπανδρέου στο Λαύριο το 2004 σε σχέση με την εργασία των νέων).
Ποια είναι και τι σημαίνουν τα αναγκαία κατά τη γνώμη τους μέτρα
Εργασία:
1.      Κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) με την κατάργηση της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία.
2.      Απελευθέρωση των απολύσεων με ταυτόχρονη μείωση στο μισό των αποζημιώσεων.
3.      Εκμετάλλευση της δωρεάν σχεδόν ‘’Παιδικής Εργασίας’’ αφού επιστρέφουμε στα κατάπτυστα παιδικά μεροκάματα τα οποία θα θυμούνται οι μεγαλύτεροι.
Ασφάλιση:
1.      Οριοθέτηση της 40ετίας για πλήρη σύνταξη.
2.      Κατάργηση των δικαιωμάτων γυναικών και μητέρων με ανήλικα τέκνα για πρόωρη συνταξιοδότηση.
3.      Κατάργηση Β.Α.Ε. από ολόκληρες κατηγορίες εργαζομένων.
4.      Μείωση των συντάξεων με υπολογισμό τους όχι από την καλύτερη 5ετία αλλά από όλο τον εργάσιμο βίο. Ψαλίδι στις επικουρικές.
5.      Κατάργηση στην ουσία δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματος αδείας.
Επιπλέον το τσουνάμι που εξαπέλυσαν στα εργασιακά με το Προεδρικό Διάταγμα δυναμιτίζει και τις συντάξεις. Η μείωση μισθών – κάτω και από τα κατώτερα σημερινά όρια – η απελευθέρωση των απολύσεων και η έκρηξη της ανεργίας κάνουν άπιαστο όνειρο για τους εργαζομένους τις συντάξεις με τους όρους που θα δίνονται αυτές.
Και ποια είναι η απάντηση σε όλα αυτά;
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ – παρά τις κορώνες που βγάζει – δεν μπορεί να οργανώσει καμία αντίσταση αφού είναι δεμένη με τις πολιτικές δυνάμεις που προωθούν και υπογράφουν αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Αρνείται να συμμετάσχει στην απεργία την μέρα κατάθεσης του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου στη βουλή. Σε ανακοίνωσή της όμως «απειλεί» τους αρχηγούς των πολιτικών δυνάμεων στα οποία είναι μεγαλοστελέχη με προσφυγή στα ανεξάρτητα δικαστήρια εγχώρια και Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία βγάζουν τις απεργίες σε ποσοστό 99% παράνομες και καταχρηστικές. Τέτοια δράση !!!
Όσον αφορά στη δράση του δικού μας σωματείου οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ δεν καταβάλουν ούτε μια προσπάθεια να ενημερώσουν τους συναδέλφους για το τι μέλει γενέσθαι. Είναι απασχολημένη με πολύ σοβαρότερα κατά τη γνώμη τους ζητήματα όπως είναι τα κτίρια, οι διαφημιστικές εταιρείες και η αλληλογραφία με την Διοίκηση της εταιρίας. Ότι τα νέα μέτρα για την εργασία και την ασφάλιση στραγγαλίζουν το παρών και το μέλλον των συναδέλφων δεν τους αγγίζει.
   Αν δεν ήταν τόσο τραγικά αυτά που έρχονται θα ήταν πολύ διασκεδαστικά αυτά που κάνουν και γράφουν.
Η μόνη απάντηση που δίνεται με συνέπεια και αγωνιστικότητα είναι από τις ταξικές δυνάμεις οι οποίες εξήγγειλαν 24ωρη απεργία  την μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου Λοβέρδου στη Βουλή.
Η ΕΣΚ-ΟΤΕ συντασσόμενη με το μαζικό-ταξικό κίνημα καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν ενεργά, δυναμικά στην 24ωρη απεργία που προκύρηξε το ΣΕΤΗΠ και συντονίζει το ΠΑΜΕ απαιτώντας:
Να αποσυρθούν τώρα τα τερατουργήματα για το Ασφαλιστικό, το Εργασιακό.
·         Δουλειά για όλους, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα!
·         5θήμερο, 7ώρο, 35ωρο!
·         1.400 ευρώ κατώτερος μισθός!
·         Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ!
·         Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες!
·         Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 10:30π.μ.

ΜΑΖΙΚΑ – ΤΑΞΙΚΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΕΣΚ-ΟΤΕ

Επισκέπτες