Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

15 Απρ 2010

Ανακοίνωση ΕΣΚ Στην Cosmote Για Την Καταστατική Συνέλευση


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες εργαζόμενοι στην COSMOTE
Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο όπου η κυβέρνηση στο όνομα την οικονομικής κρίσης έχει εξαπολύσει επίθεση σε όλα τα μέτωπα μισθολογικό, εργασιακά, φορολογικό, κοινωνική ασφάλιση:
Επιγραμματικά
Ø      Περικοπή δώρων, επιδομάτων
Ø      Αύξηση φόρων
Ø      Σχεδιασμός για κατάργηση των ΣΣΕ, απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση της αποζημίωσης
Ø      Σχεδιασμός για αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότηση κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης μέσω καθιέρωσης συντάξεων «φτώχειας» και επιπλέον ανταποδοτικού συστήματος.
Τα μέτρα αυτά περνάνε σε όλες τις χώρες και έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Έχουν αποφασιστεί από κυβέρνηση, ΕΕ και στηρίζονται από ΝΔ και ΛΑΟΣ. Τα μέτρα αυτά είναι «μία από τα ίδια». Είναι η συνταγή που οδήγησε στην κρίση. Μια κρίση που είναι το αποτέλεσμα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και μιας συνταγής που επί δεκαετίες ακολουθείται, προκειμένου να γίνει «ανταγωνιστική» η ελληνική οικονομία δηλαδή να υπάρξει αύξηση στην κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου μέσω:
Ø      Διαρκούς λιτότητας και μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης.
Ø      Συνεχούς επέκτασης του κεφαλαίου σε τομείς που δρούσε το κράτος (ιδιωτικοποιήσεις κ.τ.λ.).
Με όλο αυτό τον χαμό που γίνεται, η πλειοψηφία του Δ.Σ. προτείνει αντιδραστικές αλλαγές στο καταστατικό. Γιατί ??
Οι αλλαγές είναι αντιδραστικές για πολλούς λόγους, θα σταθούμε σε δύο:
1.   Καταργεί τη δυνατότητα να μπορούν οι εργαζόμενοι να παίρνουν άμεσα αποφάσεις μέσω των γενικών συνελεύσεων αφού καθιερώνει τη Σ.Α. (Συνέλευση Αντιπροσώπων) ως το κυρίαρχο όργανο του σωματείου (Άρθρο 22), η οποία θα εκλέγεται μία φορά κάθε τρία χρόνια στις αρχαιρεσίες του συλλόγου (Άρθρα 27-29)!!!!
2.   Επιχειρεί να «πετάξει» εκτός εκλογικής διαδικασίας όσες παρατάξεις δεν έχουν συμπληρώσει ως ελάχιστο αριθμό υποψηφίων τα 15 άτομα (Άρθρο 28) προσπαθώντας να ξεμπερδέψουν  «δημοκρατικά» με τις «μικρές» παρατάξεις.
Φαίνεται ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ. (ΑΚΕ-ΔΑΚΕ, Προοδευτική-ΠΑΣΚΕ) με όλο αυτό το χαμό που γίνεται, αντί να ενημερώσει πλατιά των κόσμο για τα αντιλαϊκά μέτρα και να οργανώσει κινητοποιήσεις στο πλάι των άλλων ταξικών συνδικάτων, θέλει να μετατρέψει το σύλλογο σε γραφειοκρατικό μηχανισμό και τα μέλη να αποφασίζουν για το μέλλον τους ΜΟΝΟ μέσω αντιπροσώπων και ελεγχόμενων συσχετισμών.
Εμείς θεωρούμε ότι η αλλαγή καταστατικού που θα μπορούσε να συζητηθεί και είναι σωστό να γίνει, είναι η αλλαγή του άρθρου που αφορά την εγγραφή των μελών έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν μέλη στο σύλλογο και να καλύπτονται συνδικαλιστικά όλοι οι εργαζόμενοι της COSMOTE και των θυγατρικών της ανεξάρτητα από τη μορφή της εργασιακής τους σχέσης.

Συνάδελφοι,
Ø      Να σταματήσουμε την αντιδραστική αλλαγή στο καταστατικό του συλλόγου και να καταδικάσουμε τις παρατάξεις που την προωθούν.
Ø      Να αφήσουμε τον Microcosmo μας και να αντιδράσουμε στην επίθεση που γίνεται στα δικαιώματά μας.
Ø      Να συσπειρωθούμε στα ταξικά συνδικάτα και σωματεία. Να συμμετέχουμε στο κλαδικό σωματείο τηλεπικοινωνιών ΣΕΤΗΠ. Να στηρίζουμε ενεργά το ΠΑΜΕ.

ΕΣΚ - Ο Τ Ε
ΜΑΖΙΚΑ, ΤΑΞΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Επισκέπτες