Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

26 Φεβ 2009

Ανακοίνωση ΕΣΚ Στην Cosmote Για Την Απεργία 27/02/2009

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 Φλεβάρη στην COSMOTE

  Συνάδελφοι, συναδέλφισσες εργαζόμενοι στην COSMOTE
   Η επίθεση της εργοδοσίας στα δικαιώματα των εργαζομένων και ειδικά σ’ αυτό της εργασίας εντείνεται. Οι απολύσεις που αποφάσισε η COSMOTE σηματοδοτούν αυτήν ακριβώς την ένταση. Επισημαίνουμε τα εξής :
1.     Η COSMOTE και για το 2008 παρουσίασε υψηλή κερδοφορία και ασφαλώς, παρά την κρίση της καπιταλιστικής οικονομίας, κερδοφορία θα παρουσιάσει και στο 2009. Για να διατηρήσει  και αυξήσει την κερδοφορίας της, να καλύψει την οποιασδήποτε μείωση του ποσοστού κέρδους της λόγω της κρίσης, προσπαθεί να μεταφέρει το βάρος αυτό στις πλάτες των εργαζομένων, με την μείωση του εργατικού κόστους – έτσι θεωρούν τους εργαζόμενους -  μέσω των απολύσεων και της χρησιμοποίησης εργαζομένων νοικιασμένων από εταιρείες – εργολάβους ( ADECO κ.λπ )
2.    Για το σκοπό αυτό αξιοποιεί το «αξιολόγιο» και την κατάταξη των απολυόμενων εργαζομένων στους «μη παραγωγικούς», κάνοντας χρήση του διευθυντικού δικαιώματος. Αποδεικνύεται έτσι ο σκοπός και ο ρόλος του «αξιολογίου» που ισχύει γενικά σ’ όλο τον όμιλο ΟΤΕ και οι κίνδυνοι  για το σύνολο των εργαζομένων.
3.     Ευθύνη έχουν η Διοίκηση του σωματείου της COSMOTE, που τα προηγούμενα χρόνια δεν αντέδρασε στην κατάσταση αυτή, αλλά και η πλειοψηφία της ΟΜΕ, που αντί να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους στην COSMOTE απαιτώντας την κατάργηση των αντεργατικών κανονισμών, άφησε τα περιθώρια στη διοίκηση του ΟΤΕ να τους επεκτείνει για τους εργαζόμενους σ’ όλο τον όμιλο, με την γενική θέσπιση και εφαρμογή του «αξιολόγιου» και του διευθυντικού δικαιώματος. Κι είναι χαρακτηριστικό ότι η πλειοψηφία της ΟΜΕ, αντί να μπει μπροστά στην απεργιακή κινητοποίηση για την αποτροπή των απολύσεων, εξέφρασε απλά την «συμπαράστασή της» στο σωματείο της COSMOTE !!

   Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

   Η ΕΣΚ ΟΤΕ είχε προειδοποιήσει για τις εξελίξεις αυτές κι είχε αντιμετωπίσει την εχθρότητα της διοίκησης του σωματείου, επειδή «χαλούσε» την «εργασιακή ειρήνη» του με την εργοδοσία. Σήμερα καλεί τους εργαζόμενους στην COSMOTE να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία που κήρυξε το σωματείο, να την περιφρουρήσουν και να απαιτήσουν :
·       Να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις
·      Να προσληφθούν άμεσα όλοι οι νοικιασμένοι εργαζόμενοι στην COSMOTE με σύμβαση αορίστου.

Η ΟΜΕ να απαιτήσει αγωνιστικά :
·   την ανάκληση των απολύσεων,  την κατάργηση του διευθυντικού δικαιώματος και του «αξιολόγιου», την κατάργηση των θυγατρικών – εργολάβων, την άμεση πρόσληψη όλων των εκτάκτων ή νοικιασμένων εργαζομένων στον όμιλο.

ΕΣΚ-ΟΤΕ
ΜΑΖΙΚΑ, ΤΑΞΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Επισκέπτες