Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

2 Σεπ 2009

Ανακοίνωση ΕΣΚ Στην Cosmote Για Το Συλλαλητήριο Του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ 2009

ΚΑΛΕΣΜΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι στην COSMOTE,

Ένα χρόνο τώρα δεχόμαστε καταιγισμό πληροφοριών για την οικονομική κρίση. Πόσο έπεσαν οι μετοχές, πόσο μειώθηκε ο ρυθμός αύξησης κερδών των επιχειρήσεων. Κι όλοι τους, Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ΣΕΒ, ευρωενωσιακά κόμματα, λυπούνται πάρα πολύ, αλλά είναι αναγκασμένοι να κόψουν μισθούς, να μειώσουν συντάξεις, να ελαστικοποιήσουν το ωράριο, να αυξήσουν τα όρια συνταξιοδότησης, να περιορίσουν τα μέτρα ασφάλειας στους τόπους δουλειάς, έστω κι αν αυτό σημαίνει 5 νεκροί εργάτες κάθε εβδομάδα, για να βγούμε από την κρίση. Δηλαδή για να αρχίσουν τα μονοπώλια, οικονομικοί κολοσσοί να γίνονται ακόμα πλουσιότεροι.
Σ’ αυτό δεν είναι μόνοι τους, αφού η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, Ομοσπονδίες και Εργατικά κέντρα συμφώνησαν στα αντεργατικά μέτρα , συνεργάστηκαν ανοιχτά με τους εργοδότες (π.χ. Λαναράς), υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με τον ΣΕΒ.
Η COSMOTE δεν είναι εξαίρεση, δεν είναι πέρα και μακριά από αυτήν την κατάσταση. Και εδώ εφαρμόζεται η επαίσχυντη  εργασία ενοικιαζόμενων, σαν να είναι οι άνθρωποι τραπεζάκια ή καρέκλες, χωρίς κανένα δικαίωμα και με την δαμόκλειο σπάθη της ανανέωσης πάνω από το κεφάλι τους. Και εδώ άρχισαν οι απολύσεις.
Και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του Δ.Σ. του συλλόγου μας, συνεχίζουν να εκπέμπουν στην ίδια συχνότητα με τους θιασώτες του ευρωμονόδρομου.
Η ΑΚΕ απλά και μόνο εκφράζει τη θλίψη της για τις απολύσεις και προσπαθεί να βρει καινούργιο τρόπο αξιολόγησης μαζί με την διοίκηση, παραβλέποντας πως ιδίως σε περιόδους οικονομικής κρίσης, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος εντατικοποίησης και επιδείνωσης των εργασιακών σχέσεων.
Η Προοδευτική επιμένει στην ευθύνη της νεοφιλελεύθερης νοοτροπίας των εντεταλμένων της διοίκησης. Άρα αν αλλάξει η κοσμοθεωρία των διευθυντών ή αν αλλάξουν οι διευθυντές με άλλους, πιο ριζοσπάστες, δόθηκε η λύση στα προβλήματα των εργαζομένων.
Και τέλος η Πρωτοβουλία ορίζει το ρόλο του συνδικαλιστικού μας οργάνου, από όργανο συντονισμένης ταξικής πάλης σε θεσμό ανταλλαγής απόψεων και πληροφοριών.
Ποια θέση είναι πιο επικίνδυνη πραγματικά δεν ξέρουμε !!!
Όμως υπάρχει κι άλλος δρόμος;
Υπάρχουν οι ταξικές δυνάμεις οι οποίες δεν σκύβουν το κεφάλι, παρά την συντονισμένη επίθεση που δέχονται (απόλυση συνδικαλιστριών της WIND μελών του ΣΕΤΗΠ Αθήνας και του ΠΑΜΕ, προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού συνδικαλιστή της ΕΣΚ-ΟΤΕ και μέλους του Δ.Σ. ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης στην COSMOTE).
Όσο και να προσπαθούν οικονομικοί οργανισμοί, κόμματα και συνδικαλιστικές παρατάξεις να αποσιωπήσουν αυτό το δρόμο και να ονομάσουν τον συμβιβασμό, με την άγρια εκμετάλλευση και τη φτώχια, μονόδρομο, είναι οι ταξικές δυνάμεις που τους στέκονται εμπόδιο. Είναι οι δυνάμεις που πρωτοστάτησαν στους αγώνες στον ‘’Παπουτσάνη’’, στο ‘’Τζάμπο’’, στο καζίνο της Πάρνηθας, στη ζώνη στο Πέραμα και κατάφεραν να ματαιώσουν απολύσεις και να πετύχουν κατακτήσεις.
Γι αυτό και η ΕΣΚ-ΟΤΕ συντάσσεται με τις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος απορρίπτοντας κάθε λογική συναίνεσης, κοινωνικού διαλόγου και συμβιβασμού και διεκδικεί:
·        Πλήρη – σταθερή δουλειά. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. 7ωρο , 5ήμερο, 35ωρο.
·        Κατώτερο μισθό 1400 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 1120 ευρώ.
·        Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους . Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες. Απόσυρση των αποθεματικών από κάθε είδους τζόγο.
·        Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα.
·        Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία.
·        Ενιαίο Αποκλειστικά Δημόσιο Φορέα Τηλεπικοινωνιών.
·        Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων. Να σταματήσουν οι διώξεις συνδικαλιστικών στελεχών.

Η ΕΣΚ-ΟΤΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους
να γυρίσουν τις πλάτες στις συμβιβασμένες δυνάμεις της ΓΣΕΕ
και να συμμετέχουν στο

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 6 μ.μ.
Πλατειά Συντριβανίου


ΜΑΖΙΚΑ, ΤΑΞΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΕΣΚ-ΟΤΕ

Επισκέπτες