Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

29 Απρ 2009

Ανακοίνωση ΕΣΚ Στην Cosmote Για Την Εργατική Πρωτομαγιά 2009


ΑΠΕΡΓΙΑ  1η ΜΑΗ 2009
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
του Π.Α.ΜΕ. 10:00 ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες εργαζόμενοι στην COSMOTE
Με αφορμή τον απεργιακό εορτασμό της 1η Μάη,
η ΕΣΚ-ΟΤΕ καλεί κάθε συνάδελφο να κάνει μία σύγκριση και μία επιλογή:
Με ποιους θα πορευτεί και τι θα διεκδικήσει.
Από τη μια μεριά είναι οι παρατάξεις που καλούν στην συγκέντρωση της Γ.Σ.Ε.Ε.,  η ΑΚΕ, η Προοδευτική και η Πρωτοβουλία.
Η ΑΚΕ η οποία ως απάντηση στο οικονομικό αδιέξοδο από τους χαμηλούς μισθούς θεωρεί τα χαμηλότοκα δάνεια και όχι τις πραγματικές αυξήσεις των μισθών. Ως λύση για τις χαμηλές συντάξεις θεωρεί την ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία και όχι την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού μας φορέα. Και ενώ είναι καθολική η αποχή της από κάθε απεργιακή κινητοποίηση, είναι ταχύτατοι οι πανηγυρισμοί της για τον ημερήσιο καφέ που μας κερνάει η εταιρεία με το δώρο για το νέο έτος.
Έπεται η Προοδευτική η οποία αφού διακωμώδησε δια της εκπροσώπου της κ. Αναούνη την περιφρούρηση της απεργίας, αφού αναφέρθηκε σε ‘’σκοτεινές’’ δυνάμεις , αφού πρότεινε εναλλακτικές μορφές πάλης (μπλουζάκια με συνθήματα τα οποία θα φορούν οι εργαζόμενοι στο χώρο εργασίας) και αφού όπως και η ΑΚΕ σιώπησε σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, μας καλεί στην συγκέντρωση της Γ.Σ.Ε.Ε. να υπερασπιστούμε το 1 ευρώ αύξηση την ημέρα.
Τέλος η Πρωτοβουλία με προτάσεις αόριστες και επικίνδυνες, με συγκλίσεις με ευρωπαϊκούς μισθούς και συμμετοχή στα κέρδη, τον τελευταίο καιρό ακολουθεί την πρακτική των δύο προηγουμένων. Τη σιωπή.
Από την άλλη πλευρά είναι αυτοί που βάζουν μπροστά τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, αυτοί που συγκρούονται με τις απολύσεις, με την εκ περιτροπής εργασία, με τα 65-ωρα και τους ενεργούς και ανενεργούς χρόνους εργασίας που προετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτοί που κατακτούν Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις 10%, αυτοί που παλεύουν και καταφέρνουν ανάκληση απολύσεων στον Φωκά και στο Πλαίσιο.
Αυτοί που μέσα στον Όμιλο ΟΤΕ παρότι γίνονται στόχος ενεργειών εκφοβισμού και τρομοκράτησης παλεύουν ενάντια στο θεσμό των ενοικιαζόμενων , για την μονιμοποίηση τους, για την συνδικαλιστική τους κάλυψη. Παλεύουν για 1400 βασικό μισθό, απαγόρευση των απολύσεων, για Δημόσιο Ενιαίο Φορέα Τηλεπικοινωνιών.
Αυτά θέλουμε κάθε συνάδελφος να συγκρίνει και να αποφασίσει με ποιον θα πορευτεί. Με την Γ.Σ.Ε.Ε. του 1 ευρώ την ημέρα αύξηση και της συμφωνίας των 11 σημείων ή με το Π.Α.ΜΕ. του ταξικού αγώνα και της ενότητας.

Για αυτούς τους λόγους η ΕΣΚ-ΟΤΕ υπογραμμίζει ότι
το αληθινό περιεχόμενο της 1ης Μάη δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την ταξική συναίνεση και συνεργασία, με τον κοινωνικοεταιρισμό
και καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Cosmote
στην συγκέντρωση του Π.Α.Μ.Ε. 10:00 στο Αγ. Βενιζέλου.

ΕΣΚ - Ο Τ Ε
ΜΑΖΙΚΑ, ΤΑΞΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Επισκέπτες