Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

31 Μαρ 2009

Ανακοίνωση ΕΣΚ Στην Cosmote Για Την Απεργία 02/04/2009

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 02-04-09

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι εργαζόμενοι στην Cosmote,

To Σωματείο μας και οι παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δ.Σ. , δεν βρήκαν ούτε κάποιο λόγο, ούτε και λίγο χρόνο, για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους της εταιρείας για την απεργία της Πέμπτης 2 Απρίλη.
Για μια ακόμα φορά, μάλλον δεν κατάλαβαν τι γίνεται !!!
Δηλαδή ότι, τόσα χρόνια όλοι (κυβέρνηση, ΣΕΒ, Ευρωπαϊκή Ένωση) ζητούσαν θυσίες από τους εργαζόμενους για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Και για χάρη αυτών καταργήθηκε το 8-ωρο, αυξήθηκαν τα όρια συνταξιοδότησης, καθηλώθηκαν μισθοί και συντάξεις, ιδιωτικοποιήθηκαν τα πάντα, μέσα σε αυτά και ο ΟΤΕ.
Τώρα που η κρίση, που οι ίδιοι δημιούργησαν μαζεύοντας τον πλούτο στα χέρια τους, περνάει και στην Ελλάδα, καλούν και πάλι τους εργαζόμενους να πληρώσουν το κόστος για την έξοδο από αυτή. Ενώ μοιράζουν δις σε τράπεζες, προωθούν την καθιέρωση του 65-ωρου, προβαίνουν σε μειώσεις μισθών, προσπαθούν να καταργήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και για αυτούς που αντιδρούν εφαρμόζουν μέτρα εκφοβισμού.
Και μέσα σε όλα αυτά η ΓΣΕΕ. υπογράφει συμφωνία με τον ΣΕΒ !!!
Αυτά δεν συμβαίνουν πολύ μακριά και έξω από την Cosmote. Και εδώ αυξάνεται ο αριθμός των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, εφαρμόζεται ο ενεργός και ανενεργός χρόνος, απολύσεις συναδέλφων, και τώρα τελευταία εκφοβισμός για συνδικαλιστική δράση.

Για αυτό η ΕΣΚ-ΟΤΕ, έρχεται ακόμη μια φορά να καλέσει τους συναδέλφους να λάβουν μέρος στην απεργία και να συμμετάσχουν μαζικά, ταξικά, αγωνιστικά στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στο άγαλμα του Βενιζέλου ώστε να διεκδικήσουν

·        Πλήρη-σταθερή εργασία. Απαγόρευση των απολύσεων. Κατάργηση των  ελαστικών μορφών απασχόλησης, 7ωρο -5νθήμερο -35ωρο.
·        Κατώτερο μισθό 1.400 Ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 56 Ευρώ. Κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας 1.120 Ευρώ. Στήριξη όλων των ανέργων. Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας σαν συντάξιμου χρόνου. Υπαλληλική αποζημίωση, πάγωμα όλων των δανείων για τους ανέργους.
·        Μείωση των επιτοκίων για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Κατάργηση του ανατοκισμού.
·        Διακοπή κάθε πλειστηριασμού και κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων των εργαζομένων για χρέη στεγαστικών δανείων για την κύρια κατοικία.
·        Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Αφορολόγητο όριο 30.000 Ευρώ για την 4μελή λαϊκή οικογένεια.
·        Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους, συνταξιοδότηση στα 60 χρόνια για τους άνδρες και 55 για τις γυναίκες, απόσυρση των αποθεματικών από κάθε είδους «τζόγο», κρατική στήριξη και άμεση καταβολή των οφειλών στα ταμεία. 
·        Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
·        Κρατικό πρόγραμμα οικοδόμησης ασφαλών, σύγχρονων και φθηνών λαϊκών κατοικιών, άτοκα στεγαστικά δάνεια για νέα ζευγάρια για απόκτηση κύριας κατοικίας.
·        Νομιμοποίηση των μεταναστών, ισοτιμία δικαιωμάτων.
·        ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγώνων. Να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστικών στελεχών στα Εμφιαλωμένα Ποτά και αλλού.  

ΕΣΚ - Ο Τ Ε
ΜΑΖΙΚΑ, ΤΑΞΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Επισκέπτες