Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

16 Ιαν 2009

ο ΟΤΕ… παραδίδεται ολοκληρωτικά, και τυπικά στο Ιδιωτικό Κεφάλαιο.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,
Η Διοίκηση του ΟΤΕ λίγο πριν το τέλος του 2008, ανακοινώνει (29/12/2008) ότι από αρχές Γενάρη 2009 οριστικά κλείνει 122 ακόμα Εμπορικά Καταστήματα ανεβάζοντας τον αριθμό που έκλεισε από τον περασμένο Νοέμβρη σε 160, επιταχύνοντας έτσι, τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ.
Η νέα Διοίκηση του ΟΤΕ υπό την D.T έχει γνώμονα στα σχέδιά της, τις ανάγκες «ανταγωνιστικότητας» και «επιχειρηματικότητας» για τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας της επιχείρησης, μακριά από τα συμφέροντα των εργαζόμενων. Γι’ αυτό το λόγο η Διοίκηση προχωρεί σε αλλαγή του καταστατικού του ΟΤΕ, ώστε η D.T. να αναλάβει τα ηνία του Οργανισμού με την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, μετά την αναβολή της προηγούμενης στις 8/1/2009 -λόγω της απεργιακής κινητοποίησης- και τον επανακαθορισμό της στις 6/2/2009.
Θέματα: έγκριση τροποποίησης άρθρων του καταστατικού που αφορούν την εκλογή, σύνθεση, συγκρότηση, θητεία και λειτουργία του Δ.Σ.
Η συμφωνία που υπέγραψε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με την D.T. μεταξύ άλλων προβλέπει ότι οι Γερμανοί θα έχουν τον πλήρη έλεγχο στη Διοίκηση του ΟΤΕ, με πέντε εκπροσώπους έναντι των τριών που είχαν ως τώρα. Έτσι, ο ΟΤΕ… παραδίδεται και τυπικά, ολοκληρωτικά στο Ιδιωτικό Κεφάλαιο. Η βιασύνη των ενεργειών με την οποία αποφάσισαν και προχώρησαν στο κλείσιμο 160 καταστημάτων, σε συνδυασμό με τις διάφορες Εταιρείες - Συμβούλους που αλωνίζουν στο Μέγαρο (Morgan Stanley-First Boston) για θέματα Οικονομικών και Ανθρώπινου Δυναμικού, σημαίνει ότι σηματοδοτείται μια νέα κατάσταση, εξαιρετικά επικίνδυνη για το προσωπικό και το εργασιακό του μέλλον, που σε συνδυασμό με την Γενική Συνέλευση των μετόχων, έρχεται να υλοποιήσει ένα νέο καθεστώς στον ΟΤΕ, με την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.
Από την άλλη μεριά, οι πλειοψηφίες των Συλλόγων και του Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ κάνοντας σπασμωδικές κινήσεις εντυπωσιασμού θέλησαν να προβούν σε καταλήψεις του 4ου ορόφου στο Μέγαρο …από τις 31/12/2008, με την πλήρη απουσία ουσιαστικής παρέμβασης, τον αποπροσανατολισμό, τη μοιρολατρία και την παραίτηση των συναδέλφων από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.
Ίσως θέλοντας να δρέψουν τις δάφνες του «διαλόγου» και της «εργασιακής ειρήνης» με τη Διοίκηση που τόσα χρόνια υπεράσπιζαν και στήριζαν και που σαν αποτέλεσμα είχαν 160 καταστήματα, ύστερα από τις εκλογές του Συλλόγου, να κλείσουν! Αφήνοντας εκτεθειμένους συναδέλφους που για πολλά χρόνια είχαν στελεχώσει τα Καταστήματα δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό. Σε μια περίοδο που στο σύνολό τους οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ βρίσκονται στο στόχαστρο αναδιαρθρώσεων και μεταρρυθμίσεων με συνέπεια τη συνεχή χειροτέρευση εργασιακών δικαιωμάτων και ορατό τον κίνδυνο των απολύσεων και της ανεργίας.
ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ –ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΕ-ΟΤΕ
Απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής για να παρεμποδιστεί το κλείσιμο των καταστημάτων.
Να γίνουν μαζικές-αγωνιστικές κινητοποιήσεις καθολικής αντίδρασης από το σύνολο του Προσωπικού με ταυτόχρονη ενημέρωσή του. Απεργιακές κινητοποιήσεις (συγκεντρώσεις-πορείες-στάσεις) μπροστά στη νέα ημερομηνία της συνέλευσης των μετόχων.
Να μην κλείσει κανένα Κατάστημα και να παραμείνουν ως μονάδες εξυπηρέτησης. Να πάψουν να είναι μονάδες οικονομικού αποτελέσματος αφού σκοπός της Διοίκησης είναι μέσα από την αλλαγή (κλείσιμο) των Καταστημάτων να πληγούν οι εργασιακές σχέσεις.
Συναδέλφισσες συνάδελφοι,
Με την εμπειρία που έχουμε όλα τα τελευταία χρόνια και με το αγωνιστικό – διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων που η ΕΣΚ-ΟΤΕ έχει βάλει -απέναντι στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, γνωρίζοντας τον καταστροφικό τους ρόλο- μπορούμε να ματαιώσουμε τα όποια αντεργατικά μέτρα προσπαθούν να μας επιβάλλουν και όχι να αναμένουμε μέχρι την επόμενη ημέρα…που θα οριστεί η Γενική Συνέλευση.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΚΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Επισκέπτες