Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

10 Νοε 2008

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΤΩΡΑ

ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2008

Ε ΣΚ - Ο Τ Ε
ΜΑΖΙΚΑ, ΤΑΞΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΝΑ Π.Α.ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα
Απευθυνόμαστε σε σένα που ανησυχείς για τις εξελίξεις στον ΟΤΕ.
Απευθυνόμαστε σε σένα που δεν αντέχεις την ακρίβεια, την ανεργία, την κοροϊδία.
Απευθυνόμαστε σε σένα που διαφωνείς με τις αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις και τις απώλειες που έχουν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων που παίζονται στον τζόγο των ομολόγων και του χρηματιστηρίου .
Απευθυνόμαστε σε σένα που αγανακτείς για την εμπορευματοποίηση στην Παιδεία και την Υγεία.
Απευθυνόμαστε σε σένα που είσαι αντίθετος με την εκχώρηση βασικών τομέων της παραγωγής στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Απευθυνόμαστε σε σένα που θεωρείς άδικο να υπάρχουν πολλές κατηγορίες εργαζομένων, με λιγότερα δικαιώματα οι νεότεροι από τους παλιούς
Απευθυνόμαστε σε σένα που έχεις δει πως πλέον η πλειοψηφία στα συνδικάτα μας ούτε θέλει, ούτε μπορεί να σε υπερασπιστεί.

Σου λέμε ΝΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ !!!

Ζητάμε από σένα να εκτιμήσεις γιατί γίνονται όλα αυτά, τι εξυπηρετούν.
Η ΕΣΚ - ΟΤΕ έγκαιρα με ανακοινώσεις και περιοδείες έχει ενημερώσει για τις θέσεις της σχετικά με τις εξελίξεις.
Η συγκέντρωση αμύθητου πλούτου από το κεφάλαιο, η ανάγκη του για αναπαραγωγή, απαιτούσε χώρο για επενδύσεις με υψηλή κερδοφορία.
Την ανάγκη αυτή του κεφαλαίου υπηρετούν διαχρονικά στη χώρα μας οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που εναλλάσσονται στην εξουσία , με το ξεπούλημα του ΟΤΕ, τις ιδιωτικοποιήσεις στην ΕΝΕΡΓΕΙΑ, στα ΛΙΜΑΝΙΑ, στις ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ.
Η κρίση του καπιταλισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη έδειξε για μια ακόμα φορά, ότι οι κυβερνήσεις ξεπουλάνε για να βοηθήσουν το κεφάλαιο στην αναπαραγωγή του, και ξαναγοράζουν για να διευκολύνουν το κεφάλαιο σε τομείς της οικονομίας που έχει λεηλατήσει .
Η κερδοφορία του κεφαλαίου αυξάνεται με την όλο μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης των εργαζομένων. Αυτήν την ανάγκη εξυπηρετούν οι μεταρρυθμίσεις που επιβάλλουν στην εργατική νομοθεσία διαχρονικά οι κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Έτσι έχουμε.
· Κατάργηση 8ωρου με την διευθέτηση του χρόνου εργασίας
· Μείωση εισφορών των εργοδοτών στα ασφαλιστικά μας ταμεία
· Τοπικά σύμφωνα απασχόλησης με αμοιβή κατώτερη από την Σ.Σ.Ε.
· Κατάργηση ασφαλιστικών κατακτήσεων με μείωση συντάξεων και αύξηση εργάσιμου βίου.
· Δυνατότητα χρησιμοποίησης νοικιασμένων εργαζομένων.
Αυτήν την ανάγκη της κερδοφορίας του κεφαλαίου εξυπηρετούν επιλογές της κυβέρνησης και της Διοίκησης του ΟΤΕ για :
Ø Μείωση θέσεων εργασίας
Ø Αντικατάσταση σταθερής και πλήρους εργασίας από συμβασιούχους ή ενοικιαζόμενους εργαζόμενους μέσω της ΟΤΕ- Plus.
Ø Εξαγορές, συγχωνεύσεις, κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων και υπηρεσιακών λειτουργιών.
Ø Κατάργηση ΓΚΠ και εφαρμογή του Διευθυντικού δικαιώματος.
Ø Πρόσληψη νέων συναδέλφων με λιγότερα δικαιώματα, χωρίς αναγνώριση της προαπαιτούμενης προϋπηρεσίας

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ συνάδελφε να θυμώνεις που η δική σου αγωνιστική διάθεση και στάση δεν μετατρέπεται σε αντίστοιχη δράση από τα συνδικάτα σου.

Όσο και αν δημαγωγικά οι άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις μιλάνε για ακομμάτιστο συνδικαλισμό, οι θέσεις της Ν.Δ. , του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη προσαρμογής στις αποφάσεις της Ε.Ε. για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου καθορίζουν την στάση της ΟΜΕ-ΟΤΕ και των άλλων σωματείων. Όσο και αν προσπαθούν να τονίζουν τις διαφορές τους, μαζί ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Α.Σ., ΑΣΕ, καθορίζουν πλαίσιο και μορφές αγώνα.
ΘΥΜΙΣΟΥ Συνάδελφε ποιες παρατάξεις συμμετείχαν στον διάλογο για αφαίρεση κατακτήσεων μας.
ΘΥΜΙΣΟΥ Συνάδελφε η Σ.Σ.Ε. του 2005 που καταργεί την μονιμότητα, καθορίζει το εργασιακό μοντέλο από εδώ και πέρα έχει τις υπογραφές της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ δεν έχεις τίποτα να περιμένεις από τις ηγεσίες αυτών των συνδικαλιστικών παρατάξεων. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι αυτό που διακηρύσσουν για Δημόσιο έλεγχο του ΟΤΕ δεν είναι λύση αφού σημαντικές κατακτήσεις αφαιρέθηκαν με τον ΟΤΕ να είναι υπό Δημόσιο έλεγχο.
ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ να αγωνισθείς με την ΕΣΚ-ΟΤΕ για ενιαίο φορέα τηλεπικοινωνιών, που να ανήκει 100% στο Δημόσιο να είναι κρατική – λαϊκή περιουσία.
ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ να αγωνισθείς με την ΕΣΚ-ΟΤΕ για υπογραφή Σ.Σ.Ε. που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.
ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ενταχθείς στην προσπάθειά µας για την κλαδική οργάνωση των εργαζοµένων στις τηλεπικοινωνίες ανα Νοµό, µακριά από συντεχνιακές αντιλήψεις. Ήδη στην Αττική υπάρχει το Συνδικάτο Εργαζοµένων στις ΤΗλεπικοινωνίες Πληροφορική. ( ΣΕΤΗΠ ). Για µια κλαδική Πανελλαδική Οµοσπονδία Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής.

ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ μαζί με την ΕΣΚ-ΟΤΕ να αγωνισθείς μέσα από τις γραμμές του ταξικού, συνδικαλιστικού κινήματος, για αλλαγή των συσχετισμών σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο.

ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΤΗΝ


ΕΣΚ-ΟΤΕ

Επισκέπτες