19 Νοε 2008

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΤΕ και την ΟΜΕ-ΟΤΕ
ΕΕΤΕ (26-27 Νοέμβρη), ΠΑΣΕ (1-5 Δεκέμβρη), ΠΕΤ (Φλεβάρης 2009)
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΤΩΡΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος που αγκαλιάζει όλη τη σφαίρα της παραγωγικής διαδικασίας και όχι μόνο το χρηματοπιστωτικό σύστημα, όπως προσπαθούν να πείσουν οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, οφείλεται :
* στην όξυνση της βασικής αντίθεσης του καπιταλισμού, δηλαδή ανάμεσα στον κοινωνικό χαρακτήρα της παραγωγής και στην ατομική ιδιοποίηση των αποτελεσμάτων της.
* στην υπερσυσσώρευση κεφαλαίων που η κερδοσκοπική τους διέξοδος ήταν ο χρηματιστηριακός τζόγος.
* στο φτώχαιμα πλατιών λαϊκών μαζών, που έτσι δυσκολεύονται να καταναλώσουν τα προϊόντα στον ίδιο ρυθμό
* στον ανεξέλεγκτο δανεισμό των λαϊκών νοικοκυριών, που όμως αδυνατούν πλέον να αποπληρώσουν τα δάνεια
Τα μέτρα των κυβερνήσεων του κεφαλαίου σκοπό δεν έχουν να βοηθήσουν στη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, αλλά να στηρίξουν τα κέρδη των καπιταλιστών από τους κινδύνους απώλειάς τους. Με τα χρήματα των εργαζομένων (κρατικοί προϋπολογισμοί) «εγγυώνται» τις καταθέσεις τους, απαλλάσσουν τους τραπεζίτες από την υποχρέωση να τις καταβάλλουν αυτοί από τα κέρδη τους, στο τέλος, με την επιστροφή των «κρατικοποιημένων» τραπεζών και επιχειρήσεων στους ιδιοκτήτες τους, θα τους τα χαρίσουν. Ταυτόχρονα δεν παίρνουν κανένα μέτρο να προστατέψουν τους εργαζόμενους από τις επιπτώσεις της κρίσης, αντίθετα, οι κυβερνήσεις στην ΕΕ συνεχίζουν με την ίδια ένταση της αντεργατική επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους (πχ τροπολογία για απολύσεις χωρίς αποζημίωση σε επιχειρήσεις που το κράτος διαθέτει 25%). Εξακολουθούν να τζογάρουν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων στα χρηματιστήρια, προκαλώντας τους νέες τεράστιες απώλειες.
Στην επίθεση αυτή οι εργοδοτικές και κυβερνητικές πλειοψηφίες των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ στη ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και στις περισσότερες Ομοσπονδίες, ειδικά των νυν και πρώην ΔΕΚΟ, δεν υπερασπίζονται τους εργαζόμενους, δρουν αποπροσανατολιστικά, δεν διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα για την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων, παζαρεύουν επιδοματικά ψίχουλα από την κυβέρνηση, ενώ απέναντι στο συνεχιζόμενο ξεπούλημα ΔΕΚΟ (ΟΑ, ΟΣΕ κλπ) αναλώνονται σε μορφές κινητοποιήσεων και «συνθήματα», που διευκολύνουν την κυβερνητική πολιτική, τους ελιγμούς και την διασπαστική τακτική της, ενισχύουν το απατηλό δικομματικό παιχνίδι. Λ.χ κήρυξαν απεργία για τις απολύσεις μετά την ψήφιση του νόμου ! ! !

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στον όμιλο ΟΤΕ η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει.
- Οι μισθοί δεν επαρκούν για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες και συνεχώς εξανεμίζονται από την διαρκώς ογκούμενη ακρίβεια, ενώ η σύμβαση που υπέγραψε η ΟΜΕ και μόνο για τους «μόνιμους» του ΟΤΕ ήταν και πάλι στη λογική της ΕΣΣΕ του 1 ευρώ την ημέρα που υπέγραψε η ΓΣΕΕ.
- οι εργασιακές σχέσεις διαρκώς χειροτερεύουν, με την αυξανόμενη εντατικοποίηση, το αξιολόγιο, την έλλειψη προσωπικού, τις απειλές, την απαίτηση της διοίκησης να αναλάβουν οι εργαζόμενοι στα ΤΕΚ την οικονομική επιβάρυνση από απώλειες εσόδων, το κλείσιμο ΤΕΚ, την αύξηση της μερικής απασχόλησης και της νοικιασμένης εργασίας μέσω OTEPLUS, τις απολύσεις εκτάκτων, τη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας από άποψη υγιεινής και ασφάλειας κλπ.
- το ΤΑΠ- ΟΤΕ αποτελεί παρελθόν (και στους δύο κλάδους) χωρίς να έχουμε ιδεί ακόμα όλες τις συνέπειες, ενώ το Επικουρικό συγχωνεύτηκε με τα ομοειδή των άλλων ΔΕΚΟ, Τραπεζών, προσφέροντας τα αποθεματικά του βοήθεια στην κυβερνητική πολιτική.
- Με την παράδοση του ομίλου ΟΤΕ στην D.T. ο ανταγωνισμός θα ενταθεί. Οι εξελίξεις στις τηλεπικοινωνίες θα είναι ραγδαίες. Ο αδυσώπητος πόλεμος των εταιριών με εξαγορές και συγχωνεύσεις, χρεοκοπίες, για κυριαρχία στην αγορά, αύξηση των κερδών, θα έχει θύματα (και έχει ήδη) τους εργαζόμενους
- Οι ALTEC, LANNET, TELEDOME κ.α. οδηγούνται σε αδυναμία λειτουργίας, μετά την διακοπή των κυκλωμάτων τους από τον ΟΤΕ λόγω οφειλών. Η WIND προχωρά σε τρομοκρατικές διώξεις εργαζομένων, δεκάδες «εθελούσιες» απολύσεις είναι σε εξέλιξη στη VODAFONE και την ΙΝΤΡΑΚΟΜ. H SIEMENS, με αφορμή το σκάνδαλο, προχωρά στο κλείσιμο των εργοστασίων της, άλλες μικρότερες εταιρίες έχουν οικονομικά προβλήματα. Ο ΟΤΕ πούλησε την INFOTE και έχουν απολυθεί ήδη 80 εργαζόμενοι.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η αμυντική τακτική πλέον δεν μπορεί να προσφέρει στους εργαζόμενους τίποτα θετικό, οι σπουδαιότερες άλλωστε κατακτήσεις έχουν ήδη καταργηθεί στην ΕΕ και στη χώρα μας, η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς. Το μόνο καθήκον της εργατικής τάξης είναι να περάσει στην αντεπίθεση, όχι απλά διεκδικώντας την επαναφορά δικαιωμάτων, αλλά με στόχο την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων, της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κομμάτων, που στα πλαίσια της ΕΕ, στηρίζουν και προωθούν στην ουσία την πολιτική αυτή.
Την προοπτική αυτή μπορεί να ανοίξει μόνο η ένταση της ταξικής αντιπαράθεσης και πάλης με την εργοδοσία, το κεφάλαιο και τους πολιτικούς εκφραστές του, κόντρα επίσης στις «πλειοψηφίες» των εργοδοτικών και κυβερνητικών δυνάμεων των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ και λοιπών, δήθεν αριστερών συνοδοιπόρων τους.
Στην κατεύθυνση αυτή το ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις έχουν στρατευτεί με την αδιάλλακτη στάση και τους αγώνες τους απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, τις αποφάσεις της ΕΕ.
Οι θέσεις και τα αιτήματα του ΠΑΜΕ απαντούν στις βασικές ανάγκες της εργατικής τάξης και των εργαζομένων σήμερα.
Η σημερινή κρίση του καπιταλιστικού συστήματος φανέρωσε τα ψέματα όλων των δικομματικών κυβερνήσεων, ότι δεν υπάρχουν λεφτά για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Οι εργαζόμενοι, με κανένα τρόπο δεν πρέπει να αποδεχτούμε να φορτωθούμε τα βάρη της κρίσης, αντίθετα να διεκδικήσουμε επιθετικά, αγωνιστικά, με έντονους ταξικούς αγώνες αυτά που μας κλέβουν.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η ΕΣΚ ΟΤΕ κατάγγειλε και αποκάλυψε :
- την πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου
- την πολιτική της διοίκησης του ομίλου ΟΤΕ, τα σχέδια και τις αποφάσεις της
- την συνένοχη, αποπροσανατολιστική τακτική των άλλων παρατάξεων, των σωματείων και της ΟΜΕ, που, είτε ανοιχτά, είτε καλυμμένα, επέτρεψαν να περάσουν όλες οι αντεργατικές επιλογές κυβέρνησης και διοίκησης. Καταψηφίσαμε όλες τις αποφάσεις τους, ξεσκεπάζοντας ταυτόχρονα την τακτική τους να ενισχύσουν το δικομματικό παιχνίδι των κομμάτων τους σε βάρος των συναδέλφων.
Δώσαμε τη μάχη για τη συμμετοχή των εργαζομένων στους απεργιακούς αγώνες που έγιναν κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων και την όξυνση των προβλημάτων, με ταξικά κριτήρια σύγκρουσης με την πολιτική αυτή, το πλαίσιο πάλης και διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ.
Με βάση αυτό, καταθέσαμε προτάσεις συγκεκριμένες για τα προβλήματα.
Πήραμε ενεργό μέρος στην πρωτοβουλία ταξικών δυνάμεων και από τις άλλες επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής για το στήσιμο του κλαδικού Συνδικάτου εργαζομένων σ’ αυτές (ΣΕΤΗΠ) στην Αττική.
Συμμετέχουμε στην προσπάθεια για συντονισμό της κοινής δράσης των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ και Τράπεζες.
Στηρίζουμε αποφασιστικά τη δράση του ΠΑΜΕ, παλεύουμε για την ενίσχυσή του από όλο και περισσότερους εργαζόμενους και στον όμιλο ΟΤΕ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μπροστά στις αρχαιρεσίες των σωματείων μας σας καλούμε να προβληματιστείτε σοβαρά για το αν υπάρχουν περιθώρια για περισσότερη :
- ανοχή στην πολιτική, που οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζουν σε βάρος μας, υπέρ του κεφαλαίου.
- αντοχή και υποχώρηση στην επίθεση της εργοδοσίας.
- εμπιστοσύνη στις εργοδοτικές και κυβερνητικές ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΑΣ), «Ακομμάτιστων», στον ψευτοαριστερισμό της ΑΣΕ.

Οι ακίνδυνες για την εργοδοσία αυτές ηγεσίες είναι επικίνδυνες για τους εργαζόμενους.

Ο πραγματικός μονόδρομος,
για την απόκρουση της επίθεσης, την προοπτική της ανατροπής της αντεργατικής πολιτικής, της κατάκτησης σταθερών δικαιωμάτων,
είναι η αλλαγή των συσχετισμών στα σωματεία (ΕΕΤΕ, ΠΑΣΕ, ΠΕΤ και ΕΜΗΕΤ) και στην ΟΜΕ, να χάσουν δυνάμεις οι παρατάξεις αυτές, να ενισχυθεί η ΕΣΚ, να αποκτήσει το συνδικαλιστικό κίνημα στον όμιλο ΟΤΕ ταξικό, αγωνιστικό προσανατολισμό. Αναρωτηθείτε συνάδελφοι. Οι ηγεσίες των παρατάξεων αυτών για ποια αιτήματα παλεύουν, ποιοι είναι οι στόχοι τους ;
όσον αφορά στον ΟΤΕ και τις τηλεπικοινωνίες έχουν αποδεχτεί πλήρως την ιδιωτικοποίηση και τον ανταγωνισμό. Όλη η αντιπαράθεσή τους με την παράδοση του Ομίλου στην DT είχε να κάνει με την δικομματική κοκορομαχία, ποιος είναι ο καλύτερος έμπορος, η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ.
με την υπογραφή τους καταργήθηκε η μονιμότητα, και οι σημαντικότερες εργασιακές κατακτήσεις. Με τη συμφωνία ή την ανοχή τους επιβλήθηκαν ο νέος αντεργατικός ΓΚΠ, το άθλιο «αξιολόγιο» κ.α.
συνυπέγραψαν τον Νόμο Ρέππα, την διάλυση του ΤΑΠ ΟΤΕ, δεν αντιστάθηκαν πραγματικά στον νόμο Πετραλιά. Εξακολουθούν να στηρίζουν το τζογάρισμα των αποθεματικών των ταμείων στο χρηματιστήριο.
λειτουργούν και κάνουν «αγώνες» χωρίς καμιά ενημέρωση, με μορφές που προκαλούν σύγχυση, τελείως απόντες από τους χώρους εργασίας, κόντρες και συμβιβασμοί κύρια των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, οι υπόλοιποι ουρά τους, για να μην διαταραχτεί η συνέχεια της εφαρμοζόμενης από το δικομματισμό πολιτικής.

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
Η ΨΗΦΟΣ ΣΑΣ Σ’ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η ΕΣΚ, με συνέπεια, σταθερότητα και αισιοδοξία στις εκλογές αυτές καταθέτει και πάλι τις βασικές προτάσεις της, που δεν εξαντλούνται στο σήμερα, αλλά δείχνουν την προοπτική, τους στρατηγικούς στόχους που το εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα, όχι μόνο στον όμιλο ΟΤΕ, αλλά σε όλο τον κλάδο πρέπει να χαράξει για μια συνολική εργατική πολιτική αντεπίθεσης. Είναι ρεαλιστικοί γιατί ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και του λαού.
1. ο Τομέας των τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, με κορμό τον ΟΤΕ, να περάσει στην ιδιοκτησία του κράτους 100%, σαν δημόσια κοινωνική περιουσία και υπό τον ουσιαστικό έλεγχο των εργαζομένων.
2. κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων στην μόνιμη, σταθερή εργασία, στις συνθήκες εργασίας, στα άλλα ζητήματα.
3. συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για την υγεία και παιδεία, όπως περιγράφονται στις θέσεις του ΠΑΜΕ
Έτσι παλεύουμε για :
ακύρωση των νόμων και συμφωνιών ξεπουλήματος του ΟΤΕ, απελευθέρωσης των τηλεπικοινωνιών.
ενιαίο μέτωπο πάλης και συσπείρωσης όλων των εργαζομένων στον κλάδο, συντονισμό της ενιαίας δράσης των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ και τράπεζες.
Ενιαιοποίηση του έργου όλου του ομίλου στον ΟΤΕ, κατάργηση των θυγατρικών. Αποχώρηση από τις επενδύσεις στις άλλες χώρες
Μονιμότητα για όλο το προσωπικό του ομίλου, προσλήψεις για την κάλυψη όλων των αναγκών και θέσεων, κατάργηση της μερικής και νοικιασμένης απασχόλησης και της ΟΤΕplus.
Αλλαγή του ΓΚΠ για την κατοχύρωση όλων των εργασιακών κατακτήσεων και σχέσεων, κατάργηση του αξιολόγιου και όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων, απόκρουση του διευθυντικού δικαιώματος
Άμεσα μέτρα βελτίωσης των συνθηκών εργασίας και υγιεινής.
Υπογραφή συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας και για όλο τον κλάδο. Κατοχύρωση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων σε κάθε επιχείρηση.
Ακύρωση των νόμων Ρέππα, Πετραλιά (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ), κάλυψη των ελλειμμάτων των ταμείων, επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών από εργοδότες και κράτος, όχι στο τζογάρισμά τους στο χρηματιστήριο.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΤΟΥΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΑΣ)
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΑΣΕ
ΜΗΝ ΣΑΣ ΞΕΓΕΛΟΥΝ οι «ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ», οι «ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ» κλπ των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ την ΕΣΚ ΟΤΕ.

Ψηφίστε ΕΣΚ. Η μόνη ψήφος που δεν πάει χαμένη ! !

Επισκέπτες