1 Οκτ 2008

Η ΕΣΚ για τις εκογές στην COSMOTE 1-10 Οκτώβρη

30/9/2008

ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΨΗΦΙΣΤΕ Ε Σ Κ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι εργαζόμενοι στην COSMOTE,

Η Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ σας καλεί στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στο σωματείο και αντιπροσώπων για την ΟΜΕ-ΟΤΕ και το ΕΚΑ να στηρίξετε και να ψηφίσετε αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚ.
Η ΕΣΚ μπορεί να κατεβάζει για πρώτη φορά ψηφοδέλτιο στις εκλογές του συλλόγου στην cosmote, είναι άλλωστε γνωστές σε όλους οι συνθήκες και οι δυσκολίες συνδικαλιστικής ενημέρωσης, έκφρασης και δράσης στην cosmote και οι σοβαρές ευθύνες της ηγεσίας του σωματείου και της ΟΜΕ – ΟΤΕ για την κατάσταση αυτή, όμως όλοι γνωρίζουν ότι εκφράζει το ταξικό ρεύμα μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα του ομίλου ΟΤΕ, συντονίζει τη δράση της με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στους άλλους κλάδους, συμμετέχει ενεργά και στηρίζει το αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο του Π.Α.ΜΕ.
Η ενιαία έκφραση και δράση της ΕΣΚ σε όλα τα σωματεία και την ΟΜΕ-ΟΤΕ έχει στόχο:
1. Να παραμερίσει τις διάφορες συντεχνιακές αντιλήψεις ( με βάση το αντικείμενο της εργασίας ή την εταιρεία),
2. Να αποκαλύψει τις δήθεν θεωρίες (περί αδέσμευτων, ακηδεμόνευτων, ανεξάρτητων, ακομμάτιστων) που αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους και κρύβουν ότι τα προβλήματα και οι πραγματικές τους αιτίες βρίσκονται στις πολιτικές που εφαρμόζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για να ενισχύσουν την «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρήσεων και την απαίτηση της εργοδοσίας για ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία.
3. Να αναπτύξει δράση και να συσπειρώσει δυνάμειςγια να αποκρούσει αυτές τις πολιτικές διεκδικώντας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους.
Η εφαρμογή της πολιτικής της απελευθέρωσης των αγορών και των ιδιωτικοποιήσεων, είχε σαν προϋποθέσεις:
· Την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με την κατάργηση της μονιμότητας, την αντικατάσταση της πλήρους και σταθερής εργασίας με την μερική, ελαστική, περιοδική και δανεική απασχόληση, την κατάργηση των κανονισμών εργασίας και την εφαρμογή του απόλυτου διευθυντικού δικαιώματος
· Την ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος με αύξηση των ορίων ηλικίας, μείωση των συντάξεων, αύξηση των εισφορών των εργαζομένων, μείωση των εισφορών των εργοδοτών.
· Το κτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με την εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων, των συμβάσεων έργου με μπλοκάκι ή την υπογραφή ΣΣΕ στα όρια που επιθυμεί η εργοδοσία και εφαρμογή της σε ένα μικρό μέρος των εργαζομένων.
Ας αναρωτηθεί κάθε εργαζόμενος της cosmote τι από όλα αυτά δεν εφαρμόστηκε στον ΟΤΕ, στην cosmote και στις άλλες θυγατρικές του μιας και η αγορά των τηλεπ/νιών ήταν η πρώτη που απελευθερώθηκε και ο ΟΤΕ η πρώτη ΔΕΚΟ που ιδιωτικοποιήθηκε;
Είναι βαρύτατες οι ευθύνες της ηγεσίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ και του σωματείου (και ας απορούν σήμερα στις ανακοινώσεις τους) που πολλές από αυτές τις ανατροπές τις υιοθέτησε, άλλες τις ανέχθηκε και σε όσες αντέδρασε ήταν αποσπασματικά.
Η ΕΣΚ–ΟΤΕ πάντα υποστήριζε και κυρίως σήμερα, ότι δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση της θέσης των εργαζομένων χωρίς αγώνες και σύγκρουση με την εργοδοσία και τις πολιτικές που εφαρμόζονται.
Όταν οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες είναι ακίνδυνες για τη εργοδοσία, είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τους εργαζόμενους!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Με την παράδοση του ομίλου του ΟΤΕ στη Deutsche Telecom ο ανταγωνισμός θα ενταθεί. Οι εξελίξεις στις τηλεπικοινωνίες θα είναι ραγδαίες. Ο αδυσώπητος πόλεμος των εταιρειών, με εξαγορές και συγχωνεύσεις, για κυριαρχία στην αγορά, αύξηση του κέρδους και του μερίσματος των μετόχων, θα έχει θύματα και αυτά θα είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Η ALTEC, η LANNET η TELEDOME, οδηγούνται σε αδυναμία λειτουργίας, μετά τη διακοπή των κυκλωμάτων τους από τον ΟΤΕ λόγω οφειλών. Η WIND ήδη προχωρά σε τρομοκρατικές διώξεις εργαζομένων. Δεκάδες «εθελούσιες» απολύσεις είναι σε εξέλιξη στη VODAFONE. και την ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Η Siemens, με αφορμή το σκάνδαλο, απειλεί ότι θα κλείσει τα εργοστάσια της στην Ελλάδα. Άλλες μικρότερες εταιρείες εμφανίζονται να έχουν οικονομικά προβλήματα. Εκατοντάδες θέσεις εργασίας χάνονται.
Οι απολύσεις, η ανασφάλεια, η χειροτέρευση των συνθηκών δουλειάς, η τρομοκρατία, οι χαμηλές αμοιβές είναι τα προβλήματα που θα έχουμε μπροστά μας μαζί με όλα τα άλλα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια όπως η ακρίβεια ,τα προβλήματα στην Υγεία και Παιδεία, η ανεργία των νέων.
Σήμερα φαίνεται πόσο ρεαλιστική είναι η θέση της ΕΣΚ-ΟΤΕ για τηλεπικοινωνίες, αποκλειστικά από έναν ενιαίο φορέα που να ανήκει 100% στο δημόσιο, να είναι κρατική λαϊκή περιουσία. Μόνο μέσα από έναν τέτοιο φορέα μπορείς να εξασφαλίσεις καλές και φθηνές υπηρεσίες για το λαό, με εργαζόμενους που να έχουν σταθερή και μόνιμη δουλειά και αμοιβές που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Αυτός πρέπει να είναι ο στρατηγικός στόχος του συνδικαλιστικού κινήματος και κάθε διεκδίκηση για τα καθημερινά προβλήματα, είτε είναι οι συνθήκες δουλειάς, είτε η διεκδίκηση ικανοποιητικής Σ.Σ.Ε., είτε η προστασία συναδέλφων από διώξεις ή ακόμα και απολύσεις να συνδυάζεται με αυτόν τον στόχο. Με τον αγώνα μας μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις, ανάλογα με τους συσχετισμούς στην αντιπαράθεσή μας με τους εκμεταλλευτές μπορεί να τις διευρύνουμε ή και να χάσουμε κατακτήσεις. Κατοχύρωσή τους όμως θα έχουμε αν ανατρέψουμε το εκμεταλλευτικό σύστημα και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος της εργατικής τάξης.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι εργαζόμενοι στην COSMOTE,
Από δω και πέρα χρειάζεται ένταση της πάλης για την ανατροπή των συσχετισμών, σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο και μαζί με την ΕΣΚ να παλέψουμε για:
. Ενιαίο μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στους κλάδους που βρίσκονται αντιμέτωποι με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.
. Ανατροπή του συνολικού αντιασφαλιστικού νομοθετικού πλαισίου, κατάργηση των νόμων Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά. Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες, με 30 χρόνια ασφάλισης χωρίς όρια ηλικίας 80% του τελευταίου μισθού κλπ.
. Υπογραφή ενιαίας ΣΣΕ με 1400 ευρώ κατώτερο μισθό για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο
. Μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση της μερικής απασχόλησης, της δανεικής εργασίας. 35ωρο, 5νθημερο, 7ωρο για όλους.
. Ενιαίος κανονισμός προσωπικού για όλο τον όμιλο θα κατοχυρώνει την πλήρη και σταθερή εργασία, τις εργασιακές σχέσεις, την εξέλιξη και θα προστατεύει τους εργαζόμενους από την αυθαιρεσία του διευθυντικού δικαιώματος.

Αλλάζουμε τους συσχετισμούς. Ψηφίζουμε ταξικά.
Ψηφίζουμε μαζικά ΕΣΚ
Για να Π.Α.ΜΕ. μπροστά

Οι υποψήφιοι της ΕΣΚ

ΚΑΖΙΑΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΣΤΕΦΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΦΡΑΓΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Επισκέπτες