Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

1 Οκτ 2008

ΟΧΙ στο σπαστό ωράριο. Καμιά υπαναχώρηση

17/9/2008

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα όλοι μας και κυρίως οι εργαζόμενοι στα Εμπορικά Καταστήματα, είναι αποτέλεσμα της Πολιτικής που υπαγορεύεται από το μεγάλο κεφάλαιο, που μόνο στόχο του έχει την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, την αύξηση των καπιταλιστικών κερδών.
Αυτή την πολιτική εφαρμόζει σήμερα η Διοίκηση που μέσα από το μονοπωλιακό «ανταγωνιστικό» περιβάλλον στόχος της είναι να περιορίσει, ακόμα και να μηδενίσει τα εργασιακά δικαιώματα ή αυτό που αποκαλεί «εργατικό κόστος». Η φιλολογία «περί ελλειμματικότητας» 280 Καταστημάτων με στόχο να κλείσει 140 Καταστήματα σε πρώτη φάση, είναι στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, αγνοώντας και ακυρώνοντας το ρόλο που παίζουν στα πελατολόγια του Ο.Τ.Ε. και στους συνδρομητές του. Έτσι στο μέλλον θα υποκαταστήσει την επαφή του κοινού με τον Ο.Τ.Ε., σε όφελος της αλυσίδας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ».
Η Διοίκηση ξεκίνησε με το αξιολόγιο που γνωρίσαμε έγκαιρα στους συναδέλφους, τις συνέπειες που θα έχει για το μέλλον μας. Με βάση αυτό το αξιολόγιο, σ’ αυτή τη λογική, κάνουν αρχή και απολύουν σήμερα τα FOTS από τα καταστήματα. Αύριο ποιους θα απολύσουν;
Απαιτούν - πιέζουν τους Πωλητές των Καταστημάτων να συμπληρώσουν – υπογράψουν Δηλώσεις. Επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους με κλήσεις σε απολογία – πειθαρχικά απειλώντας τους συναδέλφους και ρίχνουν στις πλάτες τους, ευθύνες που δεν τους ανήκουν.
Ιδιαίτερα αυτό το ζήτημα, η ΕΣΚ το ανέδειξε ουσιαστικά καλώντας τη Διοίκηση του Ο.Τ.Ε. να σταματήσει τις απειλές, τις κλήσεις σε απολογία και το Σύλλογο να αναλάβει τις ευθύνες του και να προασπίσει αποτελεσματικά τα εργασιακά δικαιώματα.
Για το θέμα του σπαστού ωραρίου ΔΕΝ μπαίνουμε σε διαδικασία συζήτησης. Η θέση της ΕΣΚ είναι σαφής και ξεκάθαρη: ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΕΧΕΣ ΩΡΑΡΙΟ για τους εργαζόμενους των Τ.Ε.Κ. Εδώ δε χωράει καμία υπαναχώρηση. Η πλειοψηφία του Συλλόγου να επιβάλλει αγωνιστικά και να ματαιώσει κάθε προσπάθεια της Διοίκησης για σπαστό ωράριο.
Η ΕΣΚ διεκδικεί προσλήψεις αορίστου χρόνου όλων των εκτάκτων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες εδώ και χρόνια στα ΤΕΚ, ανεξάρτητα από την εργασιακή τους σχέση (δικαστικές αποφάσεις, έκτακτοι, ΟΤΕplus). Ζητάμε την άμεση κατάργηση της ΟΤΕplus.
Συνάδελφοι, είναι γνωστός ο ρόλος της πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΝ του Συλλόγου μας στις δυσμενείς εξελίξεις για τον Ο.Τ.Ε. και το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων του. Ρόλος συναινετικός σε κορυφαία ζητήματα, όπως «η στήριξη της ανταγωνιστικότητας», πάντα σε βάρος των εργασιακών σχέσεων.
Όταν οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες είναι ακίνδυνες για τη Διοίκηση, είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τους εργαζόμενους!
Η ΕΣΚ πάντα υποστήριζε και τόνιζε και κυρίως σήμερα, ότι η υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων αλλά και η διεκδίκηση καινούριων, που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας ΑΠΑΙΤΕΙ σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η Διοίκηση, που εκπορεύεται από την Ε.Ε. και την εκάστοτε κυβέρνηση.
Η πλειοψηφία του Συλλόγου μας ούτε θέλει ούτε μπορεί να συγκρουστεί μ’ αυτήν την πολιτική. Την πολιτική της «ανταγωνιστικότητας», της «συναίνεσης», του «διαλόγου».
Συνάδελφοι, από δω και πέρα χρειάζεται ένταση της πάλης για την ανατροπή των συσχετισμών, σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο και μαζί να παλέψουμε για τις κατακτήσεις μας και τα δίκαια αιτήματά μας.
Σας καλούμε να τους γυρίσετε την πλάτη και να ενισχύσετε τις ταξικές δυνάμεις της ΕΣΚ που δραστηριοποιούνται και εκπροσωπούνται στο χώρο μας.

Επισκέπτες