Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

2 Ιουλ 2008

5-6-2008

Μια οφειλόμενη απάντηση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Καταγγέλλουμε την «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ –ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» για την βρώμικη και προβοκατόρικη ανακοίνωση που κυκλοφόρησε χτες 4-6-08 σε βάρος της ΕΣΚ, κατηγορώντας την ότι κάνει πλάτες στην «κυβέρνηση και στους Γερμανούς» σαν «υπηρέτης 2 αφεντάδων». Οι ίδιοι παραδέχονται ότι θα μιλήσουν «βρώμικα… γιατί κάποιοι πρέπει να υπάρχουν και να λερώνουν». Η λάσπη τους όμως δεν μπορεί να πιάσει την ΕΣΚ και το κύρος που έχει κατακτήσει μέσα στους εργαζόμενους για τη συνέπειά της και τους αγώνες της. Πραγματικός στόχος είναι να ξεγελάσουν και να ξεχαστούν από τους εργαζόμενους οι δικές τους πομπές και ευθύνες στο σ. κ.

Αλλά ποιοι μιλάνε;
Μιλάνε αυτοί που συμφωνούν με τους στρατηγικούς στόχους και τις βασικές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των κεφαλαιοκρατών, οι οποίες προωθούν την πλήρη ελευθερία του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων (Μάαστριχτ, Λευκή Βίβλος, ΟΝΕ, κλπ).
Μιλάνε αυτοί που μαζί με τον πολιτικό τους φορέα, τον ΣΥΝ:
1. Ψήφισαν και αποδέχονται και σήμερα (μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μαζί με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) τη συνθήκη του Μάαστριχτ, μήτρα των μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενων πολιτικών της ανταγωνιστικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της ανατροπής εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τη συνθήκη αυτή την έφτιαξαν τα Ευρωενωσιακά μονοπώλια (Γαλλικά, Αγγλικά, Ελληνικά, κλπ μαζί και τα …Γερμανικά!!).
2. Συμφωνούν και στηρίζουν (μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μαζί με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και ας μιλάνε σήμερα για «δημόσιο έλεγχο» με 51% στο κράτος. Αποδέχονται δηλαδή το υπόλοιπο 49% να ανήκει στους ξένους και Έλληνες κεφαλαιοκράτες (άρα και στους …Γερμανούς!!).
3. Είναι (μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μαζί με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) υπέρ του «υγιούς» ανταγωνισμού των επιχειρήσεων , δηλαδή υπέρ του ξεζουμίσματος των εργαζομένων για χάρη της «υγιούς» κερδοφορίας των ελληνικών αλλά και των ευρωενωσιακών μονοπωλίων (άρα και των… γερμανικών!!).

Να ποιοι υποκρίνονται και κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους με τη διγλωσία τους. Να ποιοι είναι οι πραγματικοί υπηρέτες όχι δύο αλλά πολλών αφεντάδων, του συνόλου δηλαδή των κεφαλαιοκρατών (και των …Γερμανών) και της πολιτικής τους.

Η ΕΣΚ και το ΠΑΜΕ μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι οι μόνοι συνεπείς αντίπαλοι των κεφαλαιοκρατών και των ενώσεών τους, των κομμάτων τους , των πολιτικών τους. Είναι οι μόνες δυνάμεις που παλεύουν με συνέπεια για έναν Ενιαίο Φορέα Τηλεπικοινωνιών 100% κρατική λαϊκή περιουσία που θα λειτουργεί αποκλειστικά σε όφελος του λαού.

Συνεχίζουμε τον αγώνα συνολικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης της ΝΔ. Ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Για να αποτρέψουμε αυτή τη στιγμή την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και την εκχώρηση του μάνατζμεντ. Να διεκδικήσουμε ΣΣΕ με βάση τις σύγχρονες διευρυμένες μας ανάγκες. Όλοι στις ΑΠΕΡΓΙΕΣ 10 , 17 & 18 Ιούνη 2008 , στις περιφρουρήσεις και στις κινητοποιήσεις με το μπλοκ και το πλαίσιο της ΕΣΚ και του ΠΑΜΕ.

Η ΕΣΚ θα συνεχίσει να αγωνίζεται με αμετακίνητη ταξική συνέπεια με τις δυνάμεις που διαθέτει στον ΟΤΕ, ώστε οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στο κεφάλαιο και τους υπηρέτες του, να συστρατευτούν μαζί μας , να αλλάξουν τους συσχετισμούς σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο και με την πάλη τους να ξεφορτωθούν μια και καλή τους «αφεντάδες» , Γερμανούς, Έλληνες, Αμερικάνους και άλλους κεφαλαιοκράτες όπως και τους πολιτικούς τους υπηρέτες, τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ αλλά και τον ΣΥΝ και τις παραφυάδες του. Είμαστε αισιόδοξοι. Έχουμε εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και στους εργαζόμενους στον ΟΤΕ.

Επισκέπτες