Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

30 Ιουλ 2008

Με αφορμή τις επιχειρούνενες πειθαρχικές διώξεις συναδέλφων για την μη υπογραφή των δηλώσεων στα ΤΕΚ

28/7/2008

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Οι ραγδαίες εξελίξεις από τη στιγμή της απελευθέρωσης των τηλεπικοινωνιών και την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, ως παράταξη είχαμε επισημάνει, ότι θα έχει θύματα και αυτά θα είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Η εντατικοποίηση και ελαστικοποίηση της εργασίας, θα είναι φαινόμενα που θα κυριαρχούν ολοένα και πιο έντονα.
Η ανασφάλεια, η χειροτέρευση των συνθηκών δουλειάς, η τρομοκρατία, οι χαμηλές αμοιβές είναι προβλήματα που θα έχουμε μπροστά μας.
Συνάδελφοι, πριν από ένα μήνα η Διοίκηση θέλησε να επιβάλλει στο Προσωπικό των ΤΕΚ (μόνιμο, έκτακτο ακόμα και ΟΤΕplus) ενυπόγραφη δήλωση ότι είναι πλήρως και επαρκώς ενημερωμένο για να ασκεί σωστά τα καθήκοντά του. Σε περίπτωση που προκληθεί ζημία από λάθος ή αμέλεια θα γίνεται παρακράτηση από το μισθό του ή θα διώκεται ο εργαζόμενος, πειθαρχικά ή δικαστικά…
Η ΕΣΚ-ΟΤΕ έκανε παρέμβαση προς τη Διοίκηση και έθεσε το ζήτημα στο Δ.Σ του ΠΑΣΕ για άμεση απόσυρση των δηλώσεων και σταμάτημα αυτής της απαράδεκτης τακτικής της. Παρά την απόφαση του Δ.Σ του ΠΑΣΕ για απόσυρση των δηλώσεων και την φραστικές του διαμαρτυρίες,
Σήμερα η Διοίκηση συνεχίζει να απαιτεί από το Προσωπικό την υπογραφή της κατάπτυστης δήλωσης, που και προσβλητική και νομικά διάτρητη είναι, κάνοντας μάλιστα πράξη την πειθαρχική δίωξη καλώντας σε απολογία τους συναδέλφους που αρνούνται να υπογράψουν, επικαλούμενη το «ενδεχόμενο λάθος» για να μεταφέρει τις ευθύνες της στους εργαζόμενους.
Πριν καν σκεφτεί να απαιτήσει η Διοίκηση τέτοιου είδους δηλώσεις από το Προσωπικό θα έπρεπε:
1) να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στα καταστήματα με προσλήψεις
2) να έχει φροντίσει να εκπαιδεύσει το Προσωπικό με σεμινάρια για τα νέα προϊόντα που συνεχώς ανανεώνονται.
3) Να διασυνδέσει μεταξύ τους τα Πληροφοριακά Συστήματα (WOMS – Προμηθέα – Ήφαιστο – EPOS – DEALERS) που είναι μεταξύ τους ασύνδετα, έτσι ώστε οι συνάδελφοι να μην είναι εκτεθειμένοι σε περίπτωση λάθους
4) Να τελειοποιήσει τα Πληροφοριακά Συστήματα αποκλείοντας τον «συντελεστή σφαλμάτων» που η Διοίκηση γνωρίζει πολύ καλά σε πιο βαθμό υφίσταται!!!
5) Να αντιμετωπίζονται ισότιμα οι ανάγκες των καταστημάτων σε Προσωπικό και να μη χαρακτηρίζονται ως «μικρά ή κοστοβόρα» όταν οι απαιτήσεις των πελατών και των Πληροφοριακών Συστημάτων καλύπτονται από ένα ή δύο άτομα.
Ενώ όλα τα παραπάνω εδώ και χρόνια η Διοίκηση δεν τα έχει εφαρμόσει μεταβιβάζοντας αυθαίρετα όλες «τις εταιρικές της επιδιώξεις» και παραλείψεις στις πλάτες των εργαζομένων, ΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΤΕΛΕΧΗ από τυχόν παραλείψεις καθηκόντων τους, απευθείας αξιώσεις εναντίον τους ή για ενδεχόμενη οικονομική ζημιά της εταιρίας σε Τρίτους με το ποσό των 1.824.278,00 ΕΥΡΩ για το 2007 και αντίστοιχα 1.459.422,00 ΕΥΡΩ για το 2008-2009 (56η Τακτ. Γ.Σ. ΟΤΕ – 26 Ιουνίου 2008).
ΚΑΛΟΥΜΕ :
ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Τον ΠΑΣΕ – ΟΤΕ να επιβάλει την άμεση κατάργηση των δηλώσεων και να καλύψει πλήρως τους συναδέλφους που διώκονται.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να συστρατευτούν με τις δυνάμεις μας, τις δυνάμεις ανυπακοής και αγώνα και μαζί να παλέψουμε για τα δίκια μας.

Επισκέπτες