Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

18 Ιουλ 2008

Τραγικός θάνατος συναδέλφου

17-7-008

Η καμπάνα χτύπησε πένθιμα στη νησίδα ΑΡΚIΟΙ


Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Όσοι δεν ξέρατε το όνομα ΑΡΚIΟΙ , καιρός να μάθουμε πως είναι ένα μικρό νησί κοντά στην Πάτμο. Εκεί άφησε την τελευταία του πνοή …. ο συνάδελφός μας Γιάννης Πέντες, 51 ετών, πατέρας δυο παιδιών. Ο στύλος πάνω στον οποίο εργαζόταν … έσπασε με αποτέλεσμά την πτώση που στοίχισε τη ζωή του συναδέλφου μας – τεχνίτη δικτύου. Το χτύπημα της καμπάνας ξέσκισε τον αέρα , έφτασε σε όλες τις εσχατιές της Ελλάδας , κανένας δεν μπορεί να πει … δεν άκουσα , δεν ξέρω .
Γιατί άραγε χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή , ένας δικός μας άνθρωπος ;
Το τραγικό αυτό συμβάν – κι ότι ακολουθήσει στη συνέχεια – είναι καρπός της πολιτικής «απελευθέρωσης» της αγοράς τηλεπικοινωνιών , της πολιτικής ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ και του κλάδου συνολικότερα. Βαριές είναι οι ευθύνες των των κυβερνητικών και μη κομμάτων, που έκαναν πράξη το ξεπούλημα του ΟΤΕ και του κλάδου στο μεγάλο κεφάλαιο. Βαριές κι οι ευθύνες των διοικήσεων που υποτάσσουν τα πάντα στο στόχο της «μείωσης του λειτουργικού κόστους» δηλαδή της μεγιστοποίησης των κερδών . Τέλος , δεν είναι άμοιρα πολιτικών ευθυνών τα κόμματα ΣΥΝ και ΛΑΟΣ που στηρίζουν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης , την περιβόητη οικονομία της αγοράς.
Η ΠΕΤ ΟΤΕ στο δελτίο τύπου 15 Ιουλίου 2008 τονίζει πως «ο έλεγχος (σ.σ. των τηλεπικοινωνιακών στύλων) αυτός έχει ατονήσει τα τελευταία 10 (δέκα) χρόνια». Μια τέτοια ομολογία για την απαράδεκτη κατάσταση , αποτελεί ταυτόχρονα και … ομολογία συνενοχής στο έγκλημα που οδήγησε στο θάνατο του συναδέλφου μας. Αντί να έχει πάρει χρόνια τώρα μέτρα για τον τερματισμό της απαράδεκτης – εγκληματικής κατάστασης, «απειλεί» τη διοίκηση , λέγοντας πως οι αντιδράσεις «ενδέχεται να φθάσουν ακόμα και σε αποχή των συναδέλφων τεχνικών» !!!

Χρόνια στο «διάλογο» και τη συναίνεση, οι πλειοψηφίες της ΟΜΕ και των σωματείων, δεν «πρόφτασαν» να συζητήσουν για τους στύλους και τη συντήρησή τους. Είναι φανερό πως η αναγόρευση της «ανταγωνιστικότητας» σε στόχο και του συνδικαλιστικού κινήματος, κανένα περιθώριο δεν αφήνει για μέτρα που στοιχίζουν στον εργοδότη και μειώνουν τα κέρδη των μετόχων. Πάνω από όλα η μείωση του λειτουργικού κόστους, έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους η Διοίκηση. Εμείς σας διαβεβαιώνουμε πως όσο υποτάσσεται η ασφάλεια της εργασίας στις επιχειρησιακές ανάγκες της κερδοφορίας, καμία ασφάλεια και σιγουριά δεν υπάρχει για τους εργαζόμενους. Ας δώσουν όλα τα στοιχεία για θανάτους κι ασθένειες των εργαζομένων την τελευταία δεκαετία, τώρα χωρίς καμία καθυστέρηση.

Είμαστε αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα : μεγάλη εντατικοποίηση της εργασίας , τεράστιες ελλείψεις προσωπικού , κυνήγι του κέρδους σε βάρος της συντήρησης των κτιριακών – τηλεπικοινωνιακών – ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα. Οι κίνδυνοι μεγαλώνουν με την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης και τη συμφωνία με τη NTOΪΤΣΕ ΤΕΛΕΚΟΜ. Καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που οδήγησαν – με πράξεις και παραλείψεις – τα πράγματα στη σημερινή απαράδεκτη κι επικίνδυνη για τη ζωή κα υγεία μας κατάσταση. Συσπείρωση στην αγωνιστική ταξική γραμμή δράσης ώστε να ορθώσουμε μέτωπο στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, στην έλλειψη προσωπικού, για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας της εταιρείας. Διεκδικούμε άμεσα μέτρα για τη διασφάλιση της ζωής και της υγείας μας . Δραστηριοποιούμε ταυτόχρονα και τις Επιτροπές Υγιεινής & Ασφάλειας σαν όργανο πάλης των εργαζομένων κι όχι γραφειοκρατικά όργανα υποταγμένα στη γραμμή του διαλόγου και συναίνεσης
ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΡΑ !!!

Επισκέπτες