Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

1 Απρ 2001

Ανακοίνωση - κάλεσμα προς τους εργαζόμενους στην cosmote

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες εργαζόμενοι στην COSMOTE,
Με την ανακοίνωσή μας αυτή, ‘’γνωριμίας’’ μαζί σας, θέλουμε κατ’ αρχήν να σας συστηθούμε.
Η ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΤΕ ( ΕΣΚ – ΟΤΕ) εκφράζει το ταξικό ρεύμα μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στον ΟΤΕ και στις θυγατρικές του.
Αγωνίζεται με στόχο και προοπτική τα εξής:
 1. Τηλεπικοινωνίες 100 % κρατικός τομέας, με φορέα - κορμό τον ΟΤΕ.
  • Απόκρουση και ανατροπή του ‘’καθεστώτος’’ ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ και των θυγατρικών του, την παράδοση του τηλεπικοινωνιακού έργου στους ιδιώτες, τους εργολάβους κ.λ.π.
  • Απαιτούμε την ενσωμάτωση τους στον ΟΤΕ.
  • Λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση τους και την δημιουργία νέων θυγατρικών. Ανάπτυξη όλων των νέων υπηρεσιών από τον ΟΤΕ με πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.
 2. Την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, των βιομηχάνων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λέμε όχι :
  • Στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων
  • Στην ιδιωτικοποίηση και διάλυση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, υγείας , παιδείας. Απαιτούμε την ενίσχυση και βελτίωση των παροχών του δημόσιου τομέα αυτών των υπηρεσιών προς τους εργαζόμενους.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Γνωρίζουμε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί για εσάς τους εργαζόμενους της COSMOTE. Πως το πολυδιαφημισμένο ‘’θαύμα’’ της, οφείλεται σε εσάς, στο ότι εργάζεστε χωρίς ωράριο, με χαμηλές αποδοχές, χωρίς μισθολόγιο, με εντατικοποίηση, καταπίεση, τρομοκρατία και όχι σε κάποιους θαυματοποιούς ‘’μάνατζερς’’.
Γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει κανονισμός εργασίας που να κατοχυρώνει βασικά δικαιώματα σας.
Είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε πως η πλειοψηφία του Σ.Κ. στον ΟΤΕ, στα σωματεία και ειδικά στην ΟΜΕ-ΟΤΕ ( η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ), αποτελεί κλασικό παράδειγμα εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Στην ίδια λογική κινούνται λόγω ‘’εκσυγχρονισμού’’ και οι ηγεσίες των παρατάξεων ΔΑΚΕ, Αγων. Συν.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Η ΕΣΚ – ΟΤΕ στο πλαίσιο των αιτημάτων που κατέθεσε στο Δ.Σ της ΟΜΕ για την ΣΣΕ- 2001 ζητά την διεκδίκηση ΣΣΕ για:
 • Ένταξη των εργαζομένων στις θυγατρικές του ΟΤΕ στο μισθολόγιο των εργαζομένων του ΟΤΕ και στον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού (ΓΚΠ – ΟΤΕ), παρόλο που θεωρούμε πως λίγο ανταποκρίνεται στην ανάγκη κατοχύρωσης θετικών εργασιακών σχέσεων. Ακόμη στο Δ.Σ της ΟΜΕ προτείναμε να επισκεφθεί άμεσα τους χώρους εργασίας σας, να προωθήσει την αγωνιστική ένταξή σας στο σ.κ. του ΟΤΕ. Η ένταξη του σωματείου σας στην δύναμη της ΟΜΕ πέρα από μια τυπική διαδικασία, χρειάζεται να αποκτήσει ουσία.
 • Προτείναμε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, σε συνεργασία με το σωματείο σας, να οργανώσει την αγωνιστική απόκρουση της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της COSMOTE.
 • Να παρέμβει για να τηρούνται οι στοιχειώδεις εργασιακές σχέσεις ( ωράριο, αμοιβές, υπερωρίες, κ.λ.π.)
Οι προτάσεις μας αυτές άφησαν, απ’ ότι φαίνεται, αδιάφορη την πλειοψηφία της ΟΜΕ – ΟΤΕ.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Η ΕΣΚ – ΟΤΕ θα συνεχίσει και θα εντείνει την προσπάθεια της για ουσιαστική παρουσία της στους χώρους εργασίας σας, για σωστή και συνεχή επαφή και ενημέρωση σας.

Επισκέπτες