1 Δεκ 2006

Για την απεργία στις 10/12/2006

Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε

ΑΠΕΡΓΙΑ 12, 13, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ:

  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ολοκληρώνοντας το έργο του ΠΑΣΟΚ, με τροπολογία στο φορολογικό Νομοσχέδιο:

1.α) Δίνει τη δυνατότητα να εκχωρηθεί σε ιδιώτες όλο το ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου που σήμερα ακόμη κατέχει το κράτος.

β) Παραδίδει τη Διοίκηση του ΟΤΕ και του ομίλου στα ισχυρά μετοχικά πακέτα που ήδη κατέχουν ξένοι επενδυτές.

2. Αντικαθιστά τον ΓΚΠ-ΟΤΕ με αυτόν που ισχύει στην COSMOTE, καταργώντας οριστικά τη μονιμότητα για όλους εργαζόμενους στον ΟΤΕ και το μισθολόγιο για τους προσ ληφθέντες από τις 15/7/2005 και μετά και δίνει το αποκλειστικό διευθυντικό δικαίωμα για μια σειρά ζητήματα (προαγωγές, μετακινήσεις, μεταθέσεις, απολύσεις, κλπ).


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να πάρει άμεση αγωνιστική απάντηση.

Η ΕΣΚ-ΟΤΕ, όλο το προηγούμενο διάστημα, κόντρα στην τακτική εφησυχασμού και συμβιβασμού των άλλων παρατάξεων, είχε προτείνει από τον Σεπτέμβρη ένα πλαίσιο και πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων, που θα σήκωνε κίνημα αντίστασης, θα δυσκόλευε την κυβέρνηση. Οι προτάσεις μας είχαν απορριφθεί. Έτσι η πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ στην έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 10-12-2006, «αιφνιδιασμένη» από την κυβέρνηση, αναγκάστηκε να κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 12-13-14 Δεκέμβρη.

Η ΕΣΚ καλεί τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν. Να συμμετέχουν μαζικά και ενεργητικά στην απεργία και τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Να στήσουν απεργιακές επιτροπές. Να περιφρουρήσουν την απεργία σε όλα τα κτίρια. Να δώσουν απάντηση στην κυβερνητική πολιτική δηλώνοντας αποφασιστικά πως δεν αποδέχονται τετελεσμένα και απαιτώντας την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ της τροπολογίας. Να στηρίξουν το συνολικά πλαίσιο της ΕΣΚ.

  • Πάρτε όλοι μέρος στην 3ήμερη απεργία της ΟΜΕ και στο συλλαλητήριο της Πέμπτης, ενάντια στην τροπολογία

  • Όλοι στην πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 13-12-2006, ενάντια στον αντιλαϊκό Προϋπολογισμό της κυβέρνησης με το πλαίσιο και τους στόχους πάλης που προβάλλει το ΠΑνεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Όλοι στη συγκέντρωση- συλλαλητήριο που οργανώνει την ίδια ημέρα το ΠΑΜΕ στις 11 πμ , στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά).


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ : ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΛΕΠ/ΝΩΝΙΩΝ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΚΠ-ΟΤΕ, ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΌΛΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, 35ΩΡΟ, 5ΝΘΗΜΕΡΟ, 7ΩΡΟ, 1300 ΕΥΡΩ ΚΑΤΩΤΕΡΟ Μ.Κ.


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Επισκέπτες