Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

12 Ιουλ 2001

Δελτίο Τύπου για την ολοκλήρωση του ξεπουλήματος του Ο.Τ.Ε. - Πρόσκληση για συμμετοχή στο συλλαλητήριου του Π.Α.ΜΕ.

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε ένα από τα μεγάλα εγκλήματα σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου, στο στρατηγικό τομέα της Εθνικής Οικονομίας, τις τηλεπικοινωνίες. Σειρά έχουν τώρα οι άλλες ΔΕΚΟ με πρώτη την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ. Ο Υπουργός Εθν. Οικονομίας κ. Παπαντωνίου, ανακοίνωσε περιχαρής ότι :
Πούλησε στη Νέα Υόρκη νέο πακέτο 8% μετοχών του ΟΤΕ και εισέπραξε 300 δις για την τρύπα του προϋπολογισμού. Το Ελληνικό Δημόσιο έχασε πλέον την πλειοψηφία των μετοχών. Οι ιδιώτες κατέχουν το 57%. Έτσι :
  1. Ο ΟΤΕ θα λειτουργεί πλέον ως αμιγής ιδιωτική εταιρεία.
  2. Οι ιδιώτες μέτοχοι θα διορίζουν την Διοίκηση.
  3. Θα καθορίζουν απόλυτα την πολιτική του, τη δομή του, την ανάπτυξή του, τα τιμολόγια, με όλες τις συνέπειες για εργαζόμενους και καταναλωτές.
Το Σεπτέμβρη θα γίνει η έκτακτη Γ.Σ. των μετόχων που θα τροποποιήσει το καταστατικό του ΟΤΕ και θα πάρει τις ανάλογες αποφάσεις.
Τελικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε το έργο της ιδιωτικοποίησης, κατά τις επιταγές της Ε.Ε. και του μεγάλου κεφάλαιου που ξεκίνησε η Ν.Δ. το ’92. Ο τρόπος διέφερε. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Τότε η ΠΑΣΚΕ στην ΟΜΕ – ΟΤΕ απαιτούσε «μία μετοχή και αυτή στο Δημόσιο». Σήμερα τηρεί σιγή ιχθύος και ευχαριστεί τη Διοίκηση για την καλή τους συνεργασία.
Η ΕΣΚ-ΟΤΕ παρά τις δυσμενείς εξελίξεις, καλεί τους εργαζόμενους :
  • Να γυρίσουν την πλάτη σε ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. και τους συνοδοιπόρους τους και να δώσουν την στήριξή τους στις ταξικές και πολιτικές δυνάμεις που δείχνουν και ενισχύουν το δρόμο της ταξικής πάλης, για την ανατροπή της πολιτικής του μεγάλου κεφαλαίου και της Ε.Ε. Τον δρόμο του εργατικού και λαϊκού μετώπου απέναντι στον συνασπισμό των αντιλαϊκών δυνάμεων του κεφαλαίου.
  • Σας καλεί να πάρετε μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στην Πλ. Κάνιγγος στις 5 Ιούλη στις 7 το απόγευμα.

Επισκέπτες