Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

1 Ιουν 2001

για τις εξελίξεις στην ΟΜΕ μετά την διακοπή του 24ου τακτ. συνεδρ. και την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τα στημένα αποτελέσματα του 25ου έκτ. συν.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Οι δυνάμεις του ταξικού συμβιβασμού στο σ.κ. του ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΓΩΝ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ) που τόσα χρόνια αγκαλιά έχουν «βάλει πλάτη» να περάσει η αντεργατική κυβερνητική πολιτική, οι επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ και στον ΟΤΕ (ιδιωτικοποιήσεις, ανατροπές εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, λιτότητα, Υγεία, Παιδεία, περιορισμός πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, κλπ), οδηγούν το ΔΣ της ΟΜΕ –ΟΤΕ σε τεχνική κρίση με ανούσιες μεταξύ τους αντιπαραθέσεις, αμέσως μετά τα αποτελέσματα του 25ου έκτακτου εκλογικού συνεδρίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ τα οποία έβγαλαν «μία από τα ίδια», ακριβώς όπως και πέρυσι και σε ψήφους και σε έδρες (19 έδρες η ΠΑΣΚΕ, 10 η ΔΑΚΕ, 4 η Αγων.Συν. - ΑΣΕ και 2 η ΕΣΚ).
Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ της ΟΜΕ για την ανάδειξη της Εκτελεστικής Επιτροπής οι ηγεσίες των παρατάξεων αυτών (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Αγων.Συνεργασία-ΑΣΕ) έδειξαν ότι χρησιμοποιούν κάθε πρόσφορο μέσο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν εσωπαραταξιακές διαμάχες ή τακτικές ξεγελάσματος και αποπροσανατολισμού των εργαζόμενων από την πάλη για τα μεγάλα καυτά προβλήματα.
Ενώ συμφώνησαν ομόφωνα να αποκλείσουν την ΕΣΚ, απορρίπτοντας όπως και πέρυσι την θέση της για αντιπροσωπευτική συγκρότηση της ΕΕ από όλες τις παρατάξεις, στη συνέχεια άρχισαν τις μεταξύ τους κοκορομαχίες και ανούσιες αντιπαραθέσεις, γύρω από την ερμηνεία των άρθρων του καταστατικού για το πως εκλέγεται η νέα ΕΕ.
Η ΕΣΚ-ΟΤΕ τόνισε τις σοβαρές ευθύνες που έχουν όλες αυτές οι παρατάξεις απέναντι στους εργαζόμενους, τις στιγμάτισε για το στημένο παιχνίδι της ανούσιας αντιπαράθεσης και δήλωσε ότι παραμένει στη συνεδρίαση του ΔΣ αλλά δεν μετέχει στις παραπέρα ψηφοφορίες.
Τελικά η ΔΑΚΕ και η Αγων.Συν.- ΑΣΕ αποχώρησαν από την συνεδρίαση του ΔΣ, καταγγέλλοντας την ΠΑΣΚΕ. Η ΠΑΣΚΕ προχώρησε μόνη της στην εκλογή μόνο των 7 θέσεων που τις αναλογούν από τις 13 θέσεις της ΕΕ αφήνοντας τις υπόλοιπες 6 κενές.
Είναι οι ίδιες παρατάξεις που συνεργάζονταν αρμονικά μέχρι πριν λίγες ημέρες στην Ε.Ε και σχεδόν ομόφωνα έπαιρναν όλες τις βασικές αποφάσεις, που κινούνταν στη λογική του «κοινωνικού διαλόγου» της απάτης, της ταξικής συνεργασίας και της συναίνεσης. Είναι φανερό ότι ζορίστηκαν από τις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Φοβούνται την αγανάκτηση, την κρίση και την οργή των συναδέλφων για την σκληρή αντεργατική κυβερνητική επίθεση αλλά και για τη δική τους συμβιβαστική στάση.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Πίσω από αυτή την σημερινή τακτική τους, θέλουν :
  • Να κρύψουν ότι δεν άλλαξαν στάση, ότι αρνούνται να υιοθετήσουν το σαφές και βροντερό μήνυμα που έστειλαν οι συνάδελφοί μας με την ενεργό συμμετοχή τους στους μεγαλειώδεις αγώνες που αναπτύχθηκαν το τελευταίο διάστημα.
Ούτε βήμα πίσω, όχι στην απάτη του κοινωνικού διαλόγου,
ταξικός ανυποχώρητος αγώνας από εδώ και εμπρός.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Η ΕΣΚ-ΟΤΕ για άλλη μια φορά σας μιλάει καθαρά, χωρίς μισόλογα. Δεν έχετε να περιμένετε τίποτα από αυτές τις συμβιβασμένες ηγεσίες που έχουν την πλειοψηφία σήμερα στο ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Πάρτε στα χέρια σας την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης για την υπεράσπιση των κατακτήσεων μας και την διεύρυνσή τους με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
Φτιάξτε επιτροπές αγώνα και απεργιακές επιτροπές παντού σε κάθε κτίριο και υπηρεσία, σε κάθε περιοχή και πόλη, όπως και όπου μπορείτε.
Συσπειρωθείτε αγωνιστικά στην προοπτική του ταξικού αγώνα. Συναντηθείτε στον καθημερινό αγώνα με τις ταξικές δυνάμεις της ΕΣΚ - ΟΤΕ και με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Μόνο με την ανυποχώρητη ταξική πάλη, μπορεί η εργατική τάξη σε μετωπικό αγώνα μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα να αντιμετωπίσει με επιτυχία την βάρβαρη επίθεση που δέχεται από το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκφραστές(ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, κλπ).
Μόνο έτσι μπορεί να κατακτήσει νέα σύγχρονα δικαιώματα και να επιβάλλει τελικά μια άλλη φιλολαϊκή πολιτική. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει

Επισκέπτες