Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

31 Μαΐ 2001

Κάλεσμα προς τους συνέδρους του 25ου έκτακτου συνεδρίου για υπερψήφιση της Ε.Σ.Κ.

Συνάδελφε σύνεδρε

Σήμερα θα ψηφίσεις στο 25ο έκτακτο εκλογικό συνέδριο για να εκλεγεί το νέο ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Η ΕΣΚ-ΟΤΕ σε καλεί να σκεφτείς και πάλι πριν ψηφίσεις το κεντρικό ζήτημα που υπάρχει σήμερα στο σ.κ και αφορά τον προσανατολισμό του.
Να σκεφτείς το ουσιαστικό δίλημμα που πρέπει να απασχολεί κάθε εργαζόμενο, κάθε συνδικαλιστή, κάθε σύνεδρο. Την επιλογή δηλαδή ανάμεσα στη λογική του «κοινωνικού διαλόγου», της συναίνεσης και του συμβιβασμού από τη μια, που εκφράζουν οι πλειοψηφίες των ηγεσιών στη ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ αλλά και στην Ομοσπονδίας μας, και τη λογική του ταξικού προσανατολισμού του σ.κ. από την άλλη που σήμερα εκφράζεται συνολικά από τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και στο ψηφοδέλτιο της ΕΣΚ στην ΟΜΕ-ΟΤΕ. Τη γραμμή του Μετωπικού αγώνα της Εργατικής Τάξης με τα άλλα λαϊκά στρώματα (αγρότες – ΕΒΕ - νεολαία).

Γνωρίζεις καλά και το ΠΑΜΕ και την ΕΣΚ.
Γνωρίζεις ότι η δράση μας στηρίζει με συνέπεια την λογική του ταξικού προσανατολισμού στο σ.κ, του ανυποχώρητου ταξικού αγώνα που έχει δικαιωθεί και στην ιστορική πορεία της εργατικής τάξης (ε.τ), δικαιώθηκε και πρόσφατα μέσα από του μεγαλειώδεις αγώνες που έγιναν για την κοινωνική ασφάλιση και έδειξαν τι μπορεί να πετύχει η ε.τ αν δρα με τέτοιο προσανατολισμό. Μόνο έτσι μπορούμε σήμερα να αποκρούσουμε την γενικευμένη βάρβαρη επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και όσων τους υπηρετούν πιστά. Μόνο έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε λύσεις και νέες κατακτήσεις που να βελτιώνουν τη θέση και τη ζωή των εργαζόμενων στην κοινωνική ασφάλιση, στις εργασιακές σχέσεις, στην Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, κ.α.
Μόνο έτσι μπορούμε να ανατρέψουμε την εφαρμοζόμενη σκληρή για την ε.τ πολιτική τους και να ανοίξουμε στη συνέχεια το δρόμο για μια άλλη φιλολαϊκή πολιτική.

Συνάδελφε σύνεδρε
Μια απόφαση συμβολής και με την ψήφο στο δυνάμωμα της ταξικής γραμμής αποτελεί λόγο να νοιώθεις ταξικά περήφανος.
Σπάσε τις αλυσίδες σύνδεσης με τη γραμμή της συναίνεσης και της υποταγής, γιατί με αυτή σου τη στάση θα δυναμώσεις τους εφιάλτες και τον τρόμο του μεγάλου κεφαλαίου από την αγωνιστική ενωτική ταξική ανάταση της ε.τ.

Μη διστάζεις , Ψήφισε ταξικά, ψήφισε ανυπότακτα

Ψήφισε Ε Σ Κ - Ο Τ Ε

Το κύριο σήμερα είναι να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης υπέρ των ταξικών δυνάμεων και όχι να γίνει μια ανακατανομή ανάμεσα στις δυνάμεις του ταξικού συμβιβασμού.

Επισκέπτες