Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

30 Μαρ 2001

Το σχέδιο ψηφίσματος της ΕΣΚ στην 21η Σ.Α. της ΠΕΤ για τον τρομονόμο και τα δημοκρατικά δικαιώματα

Για το «τρομο» -νομοσχέδιο , τα σχέδια απαγόρευσης και περιορισμών των διαδηλώσεων και την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνδικαλιστών στους τόπους δουλειάς


Eμείς οι αντιπρόσωποι της 21ης ΣΑ της ΠΕΤ – ΟΤΕ που έγινε στην Αθήνα 30 Μάρτη – 1 Απρίλη 2001, εκφράζοντας την θέληση των 9000 μελών της ΠΕΤ – ΟΤΕ απευθύνουμε , στον πρωθυπουργό της κυβέρνησης , τα πολιτικά κόμματα της βουλής , τη διοίκηση του ΟΤΕ και την ΟΜΕ-ΟΤΕ , το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας , και τα μέσα – έντυπα και ηλεκτρονικά- μαζικής ενημέρωσης το παρακάτω ψήφισμα :

Εμείς οι εργαζόμενοι τεχνικοί του ΟΤΕ, που χρόνια τώρα υπερβάλλουμε τους εαυτούς μας για να γίνει δυνατή η εγκατάσταση και λειτουργία των νέων τεχνολογιών στον τομέα των επικοινωνιών, που κάνει προσιτή την πρόσβαση και μετάδοση της πληροφορίας, είμαστε αντίθετοι σε κάθε πράξη που στρέφεται άμεσα ή έμμεσα στον περιορισμό των λαϊκών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.

Ο καθ’ υπαγόρευσιν ξένων ισχυρών δυνάμεων «τρομονόμος» δεν έχει στόχο την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας . Ο πραγματικός στόχος είναι όποιος και όποιοι αγωνίζονται για να μην γίνει πράξη η βαρβαρότητα της «νέας τάξης πραγμάτων» . Επίσης το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας - όπως υποστηρίζουν ενώσεις νομικών και έγκριτοι νομικοί – είναι υπερεπαρκές για την αντιμετώπιση , του οργανωμένου εγκλήματος και της «τρομοκρατίας» .
Δηλώνουμε την ανυποχώρητη αντίθεσή μας στη θέσπιση μέτρων και περιορισμών των δημοκρατικών δικαιωμάτων για συγκεντρώσεις , πορείες και διαδηλώσεις .
Θα αντιταχθούμε με τους άλλους μαζικούς φορείς σε οποιαδήποτε απόπειρα να τεθούν σε καθεστώς απαγόρευσης οι ελευθερίες του λαού μας , να συγκεντρώνεται , να διαδηλώνει , να πορεύεται ι να διεκδικεί .
Καταδικάζουμε , τις συνεχιζόμενες δίκες και καταδίκες μαθητών , αγροτών κλπ. για ‘’αδικήματα‘’ που διέπραξαν κατά τη διάρκεια των μεγάλων μαθητικών και αγροτικών αγώνων . Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό κάθε δίωξης τους . Το ίδιο απερίφραστα καταδικάζουμε :
  1. τις πράξεις βίας από εργοδότες και τους μηχανισμούς τους , σε βάρος συνδικαλιστών , κατά την άσκηση των συνδικαλιστικών τους καθηκόντων και δικαιωμάτων σε τόπους δουλειάς
  2. την εργοδοτική τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς , τις παντοειδείς αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις και την καταπάτηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων από την εργοδοσία
  3. την ανοχή ή ενθάρρυνση των εργοδοτών να καταστρατηγούν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων .

Επισκέπτες