Στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων στη CTS Ψήφισε ΕΣΚ

30 Μαρ 2001

Το σχέδιο ψηφίσματος της ΕΣΚ στην 21η Σ.Α. της ΠΕΤ για τον τρομονόμο και τα δημοκρατικά δικαιώματα

Για το «τρομο» -νομοσχέδιο , τα σχέδια απαγόρευσης και περιορισμών των διαδηλώσεων και την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνδικαλιστών στους τόπους δουλειάς


Eμείς οι αντιπρόσωποι της 21ης ΣΑ της ΠΕΤ – ΟΤΕ που έγινε στην Αθήνα 30 Μάρτη – 1 Απρίλη 2001, εκφράζοντας την θέληση των 9000 μελών της ΠΕΤ – ΟΤΕ απευθύνουμε , στον πρωθυπουργό της κυβέρνησης , τα πολιτικά κόμματα της βουλής , τη διοίκηση του ΟΤΕ και την ΟΜΕ-ΟΤΕ , το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας , και τα μέσα – έντυπα και ηλεκτρονικά- μαζικής ενημέρωσης το παρακάτω ψήφισμα :

Εμείς οι εργαζόμενοι τεχνικοί του ΟΤΕ, που χρόνια τώρα υπερβάλλουμε τους εαυτούς μας για να γίνει δυνατή η εγκατάσταση και λειτουργία των νέων τεχνολογιών στον τομέα των επικοινωνιών, που κάνει προσιτή την πρόσβαση και μετάδοση της πληροφορίας, είμαστε αντίθετοι σε κάθε πράξη που στρέφεται άμεσα ή έμμεσα στον περιορισμό των λαϊκών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.

Ο καθ’ υπαγόρευσιν ξένων ισχυρών δυνάμεων «τρομονόμος» δεν έχει στόχο την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας . Ο πραγματικός στόχος είναι όποιος και όποιοι αγωνίζονται για να μην γίνει πράξη η βαρβαρότητα της «νέας τάξης πραγμάτων» . Επίσης το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας - όπως υποστηρίζουν ενώσεις νομικών και έγκριτοι νομικοί – είναι υπερεπαρκές για την αντιμετώπιση , του οργανωμένου εγκλήματος και της «τρομοκρατίας» .
Δηλώνουμε την ανυποχώρητη αντίθεσή μας στη θέσπιση μέτρων και περιορισμών των δημοκρατικών δικαιωμάτων για συγκεντρώσεις , πορείες και διαδηλώσεις .
Θα αντιταχθούμε με τους άλλους μαζικούς φορείς σε οποιαδήποτε απόπειρα να τεθούν σε καθεστώς απαγόρευσης οι ελευθερίες του λαού μας , να συγκεντρώνεται , να διαδηλώνει , να πορεύεται ι να διεκδικεί .
Καταδικάζουμε , τις συνεχιζόμενες δίκες και καταδίκες μαθητών , αγροτών κλπ. για ‘’αδικήματα‘’ που διέπραξαν κατά τη διάρκεια των μεγάλων μαθητικών και αγροτικών αγώνων . Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό κάθε δίωξης τους . Το ίδιο απερίφραστα καταδικάζουμε :
  1. τις πράξεις βίας από εργοδότες και τους μηχανισμούς τους , σε βάρος συνδικαλιστών , κατά την άσκηση των συνδικαλιστικών τους καθηκόντων και δικαιωμάτων σε τόπους δουλειάς
  2. την εργοδοτική τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς , τις παντοειδείς αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις και την καταπάτηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων από την εργοδοσία
  3. την ανοχή ή ενθάρρυνση των εργοδοτών να καταστρατηγούν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων .

Επισκέπτες