30 Μαρ 2001

Το σχέδιο ψηφίσματος της ΕΣΚ στην 21η Σ.Α. της ΠΕΤ για την επέμβαση στα Βαλκάνια

Για τις εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων

Eμείς οι αντιπρόσωποι της 21ης ΣΑ της ΠΕΤ – ΟΤΕ που έγινε στην Αθήνα 30 Μάρτη – 1 Απρίλη 2001, εκφράζοντας την θέληση των 9000 μελών της ΠΕΤ – ΟΤΕ απευθύνουμε , στην Κυβέρνηση ,τα πολιτικά κόμματα, τη διοίκηση του ΟΤΕ και την ΟΜΕ-ΟΤΕ το παρακάτω ψήφισμα:

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τη συνεχή κλιμάκωση των συγκρούσεων και την αποσταθεροποίηση στην περιοχή των Βαλκανίων και ειδικότερα στο Κοσσυφοπέδιο και την ΠΓΔΜ .
Οι εξελίξεις αυτές καταδείχνουν πως οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις δεν είναι παράγοντας «ειρήνης και σταθερότητας» , αλλά παράγοντας αποσταθεροποίησης της κατάστασης και αλλαγής των συνόρων με τη δύναμη των όπλων και την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» .

Οι κίνδυνοι για νέα αλλαγή των συνόρων , για παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας των χωρών της περιοχής και για γενικότερη ανάφλεξη δυναμώνουν , εξαιτίας του ανταγωνισμού των μεγάλων δυνάμεων και της συνεχιζόμενης παρουσίας των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ . Η παρουσία αυτή και πολύ περισσότερο η ενίσχυσή τους , συνιστούν θανάσιμο κίνδυνο για ανεξέλεγκτες και οδυνηρές για τους λαούς καταστάσεις .
Απαιτούμε , άμεσα χωρίς καθυστέρηση , τα εξής :
  1. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από το Κόσσοβο και τη Βοσνία
  2. Να αποχωρήσουν από την ευρύτερη περιοχή τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα
  3. Να μη συμμετάσχει η χώρα μας σε νέες επεμβάσεις στην περιοχή των Βαλκανίων.

Επισκέπτες